Sahranjen Uzeir Srna, otac fudbalera Darija Srne

Anadolija
Sahranjen Uzeir Srna, otac fudbalera Darija Srne
Na gradskom groblju u Metkoviću je danas sahranjen otac kapitena hrvatske fudbalske reprezentacije Darija Srne.

Posljednjem ispraćaju Uzeira Srne na vječnom počivalištu Sv. Ivana "Nepomuka" među brojnim prijateljima i rodbinom prisustvovali su visoki dužnosnici iz rodne mu Bosne i Hercegovine i domovine Hrvatske.

Na posljednji ispraćaj Uzeira Srne s njegovim sinom Darijom, u Metković je sa Europskog prvenstva iz Pariza stigao i selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Ante Čačić, zajedno s delegacijom Hrvatskog nogometnog saveza. Osim Čačića, u Metković su na posljednji ispraćaj stigli i član stručnog stožera Josip Joe Šimunić, nogometaš Dario Šimić, bivši selektor Igor Štimac, rukometaš Nikša Kaleb, te brojni prijatelji i velikani hrvatskog nogometa.

Tonči Jerković je u ime obitelji, supruge Milke, sinova Renata, Igora i Darija, nevjesta Mirele i Ivane i unuka, zahvalivši svima koji su došli na posljednji ispraćaj Uzeiru, naglasio njegovu predanost obitelji i društvenom radu

"Vertikalno je živio u ovoj našoj dolini u koju je došao 1964. godine iz Čelika iz Zenice. Zavolio je NK Neretvu u Metkoviću, osnovao obitelj, vrijedno radio, odlazio u svijet, ponovo se vraćao. Radio u pekarstvu, vozio kruh, radio u polju, podizao obitelj i mlade dječake u nogometu, vodio i starije i uvijek bio pozitivan i susretljiv. Uzeir je jedna veliki čovjek ne zato što smo mi došli ovdje to pokazati, nego što je to istina. On je uvijek i svugdje ostavio pozitivan trag, volio je ljude i bio nesebičan. Divio sam mu se kad je dolazio iz Francuske i odlazio, kad je vozio kruh... Uzeira smo svi voljeli. Bio je i ostao čovjek i živjet će u našim srcima", kazao je Jerković.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije