Tuga se nadvila nad Argentinom: Sahranjen Emiliano Sala

Radiosarajevo.ba
Tuga se nadvila nad Argentinom: Sahranjen Emiliano Sala
Foto: EPA-EFE / Detalji sa sahrane Emiliana Sale u gradu Progreso Santa Feu

U Argentini je danas sahranjen Emiliano Sala -  nesuđeni nogometaš Cardiffa.  Tijelo Sale, kojem je posljednji trener u karijeri bio naš stručnjak Vahid Halilhodžić, prebačeno je avionom u njegovu rodnu Argentinu u petak u popodnevnim satima.

Sahrana je održana za subotu, a tijelo je iz Buenos Airesa putem prevezeno još 538 kilometara u grad gdje je rođen, Progreso u Santa Feu.

Bili su tu predstavnici Nantesa i Cardiffa, pokušavali su barem nekako da uteše porodicu, ali bez uspjeha.

Majka Mercedes Carina je bila potpuno slomljena, dok je bila u zagrljaju Salinog prijatelja Nicolasa Paloe, bivšeg saigrača iz Nantesa.

Detalji sa sahrane Emiliana Sale u gradu Progreso Santa Feu - undefined

Podsjetimo, Sala je tragično nastradao u avionskoj nesreći koja se desila 21. januara uvečer kada je iz Nantesa letio za Cardiff gdje je trebalo da zaigra za istoimeni klub poslije rekordnog transfera za velški klub - 17 miliona eura.

Privatnom potragom kanala La Manche pronađena je olupina aviona Pajper Malibu kojim je Sala letio zajedno sa pilotom. Dvije sedmice poslije nesreće u olupini je pronađeno i tijelo koje je kasnije identifikovano da pripada 28-godišnjem napadaču.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije