Emiliano Sala se vraća u Argentinu: Čekamo te, ovoga puta s nama zauvijek

Radiosarajevo.ba
Emiliano Sala se vraća u Argentinu: Čekamo te, ovoga puta s nama zauvijek
Foto: EPA-EFE / Oproštaj od Emilana Sale u Nantesu

Nakon nekoliko dana nepoznanice tijelo nastradalog argentinskog nogometaša Emiliana Sale u petak će biti prebačeno u njegovu Argentinu.

Dan kasnije, u subotu, u prostorijama San Martin de Progresa, kluba u kojem je Sala igrao do 15. godine života, posljednji put će se od njega oprostiti sugrađani, prijatelji i porodica.

Emiliano će u Progreso, oko 500 kilometara sjeverno od Buenos Airesa, stići kasno u petak.

“Posljednji pozdrav će biti u San Martinu”, rekao je gradonačelnik Julio Muller.

Čelnici San Martin de Progresa razmišljaju o preimenovanju svog stadiona u ''Stadion Emiliana Sale', piše Daily Mail. 

Sve troškove prijevoza tijela nogometaša platit će Vincent Tan, vlasnik Cardiffa i većinski vlasnik Fudbalskog kluba Sarajevo, kluba za kojeg Emiliano Sala nikada nije zaigrao, nakon što je iz Nantesa, kojeg vodi naš Vahid Halilhodžić, prešao u klub iz Velsa.

Emilianovo tijelo će na aerodrom u Buenos Aires stići oko 9 sati u petak. Potom će kovčeg nastaviti šestosatni put do Progresa,  rodnog mjesta tragično stradalog nogometaša, koji se nalazi u pokrajini Santa Fe. 

“Čekamo te... kao i prvog dana kada si otišao, ali ovoga puta ostaješ s nama zauvijek”, napisali su na Facebook stranici čelnici San Martin de Progresa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije