Sahranjen Admir Džubur, predsjednik FK Željezničar

0
Radiosarajevo.ba
Sahranjen Admir Džubur, predsjednik FK Željezničar
Foto: FK Željezničar / Sahrana Admira Džubura

U prisustvu članova porodice, prijatelja, navijača, igrača, članova stručnog štaba, rukovodstva i uposlenika Kluba, obavljena je sahrana Admiru Džuburu, predsjedniku FK Željezničar koji nas je prerano napustio u 57. godini života.

Admir Džubur je od prvih dječačkih dana zavolio Grbavicu i Želju. U mladosti je počeo “živjeti Željezničar” i Plave je pratio širom tadašnje Jugoslavije. U vrijeme agresije na BiH branio je svoj dom kao pripadnik Armije RBiH, a slučajno ili ne veći dio rata proveo je u borbama nedaleko od Doline ćupova.

Kako je više puta isticao, jedna od najdražih utakmica bila mu je popularni “Zubandan”, što zbog velike pobjede Plavih, ali i zbog činjenice da je samo nekoliko dana prije toga prvi put postao otac.

Džubur nije prestajao “živjeti Željezničar”, bodrio je Želju po cijeloj Bosni i Hercegovini, okupljao navijače, učestvovao u svim navijačkim akcijama, između ostalog u projektima “Kupi stolicu za evropsku Grbavicu” i kupovini desetogodišnjih ulaznica.

Od početka 2019. godine izabran je za člana Upravnog odbora FK Željezničar, a samo šest mjeseci poslije preuzeo je predsjedničku funkciju u ne baš idealnim trenucima za Klub. Do posljednjeg dana života “živio je Željezničar”, a naš svijet je zauvijek napustio u ponedjeljak, 23. novembra od posljedica koronavirusa.

“FK Željezničar je izgubio predsjednika, ali prije svega velikog navijača Kluba kojem smo neizmjerno zahvalni za sve što je uradio u proteklom periodu kao predsjednik UO, te ističemo zahvalnost za sav doprinos koji je ostavio kao navijač voljenog Kluba”, saopćili su iz FK Željezničar.

Sahrana je obavljena danas na Gradskom groblju Vlakovo uz prisustvo prijatelja, navijača, igrača, članova stručnog štaba, uposlenika Kluba i predstavnika mnogih sportskih kolektiva.

“FK Željezničar se još jednom zahvaljuje sportskim klubovima iz BiH i regiona, fudbalskim savezima, sponzorima i svim drugimprijateljima na izrazima saučešća i podrške.

Posljednji pozdrav predsjedniku FK Željezničar, Admiru Džuburu. Do nekog ponovnog susreta među nebeskim visinama čuvat ćemo sjećanja na sve dane i godine provedene zajedno”, naveli su iz tima sa Grbavice, a prenosi scsport.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije