Komentar / Predsjednik UO Željezničara Admir Džubur: Stvorili smo pozitivnu atmosferu

13. 09. 2019. u 15:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar Admir Džubur je komentarisao trenutnu situaciju u ovom sportskom kolektivu, te šta namjerava uraditi u skorijoj budućnosti.

Džubur se osvrnuo na okolnosti u Željezničaru koje je zatekao u trenutku kada je preuzeo dužnost direktora.

"U proteklih devet mjeseci Klub se stabilizovao, u prvom redu administrativno, ali i još više igrački, što se direktno odrazilo i na rezultate koji su fudbaleri postigli na terenu u proteklom periodu", rekao je.

Naglasio je da su promjene u radu i administraciji omogućile da se određeni broj značajnih radova završi, a osiguran je nastavak u planiranju i implementaciji ključnih infrastrukturnih projekata.

Istakao je da je u toku Izgradnja krova na istoku, da su plaćene obaveze za izgradnju travnatog terena, završen novi sistema zalijevanja na pomoćnom terenu. Podsjetio je da su istovremeno pokrenuti i novi projekti, uređenje vanjskog dijela tribine sjever, nastavak aktivnosti na pripremi izgradnje juga, rekonstrukcija trafostanice sa pratećim elektroinstalacijama.

Džubur se osvrnuo na atmosferu među igračima i jačanje igračkog kadra.

"U ovom periodu u Klubu, posebno među igračima je stvorena pozitivna atmosfera, u međuvremenu su u Klub stigli i aklimatizirali se Alispahić, ZecErić, Štilić, kao i jedan određen broj mladih perspektivnih igrača koji u narednom periodu treba da se ostvare i daju značajan doprinos šampionskom putu Željezničara", istaknuto je od strane Upravnog odbora i posebno naglašeno da samo uz pozitivne rezultate na terenu možemo smatrati da naš rad ima smisla.

Stoga je uprava poduzela sve kako bi osigurala da stručni tim i fudbaleri neopterećeno i koncentrirano se posvete ostvarenju što boljih sportskih rezultata, saopšteno je iz Željezničara.

"Krajem prošle sezone mi smo izgubili od našeg nedvojbeno najljućeg rivala 3:0 i to na našem stadionu, na kraju prvenstvo smo završili sa 20 bodova manje od tadašnjeg osvajača duple krune. Samo nekoliko mjeseci iza toga, u jednom od najljepših derbija odigranim u Premijer ligi Bosne i Hercegovine mi smo istog rivala pobijedili 5:2 i time nakon dugo vremena preuzeli prvo mjesto na tabeli", kazao je Admir Džubur i posebno naglasio da svi mi koji volimo Želju zaslužujemo da uživamo u dobrim igrama našeg najdražeg Kluba, ali i u ostvarenim pobjedama, stoga smo ovu pauzu u prvenstvu iskoristili da postignute rezultate proslavimo kao uspjeh, a pobjedom u derbiju da proslavimo završetak prvog ciklusa rehabilitacije Kluba i rezultata, svjesni da je pred nama, i još više pred našim fudbalerima na zelenom terenu, još puno velikih izazova i utakmica.

Iz ovog sarajevskog kluba su poručili da su vidljivi i u potpunosti afirmiraju izrečeno, stoga je istinski bilo lijepo u proteklom periodu bilo biti uz tim i uživati u neospornim rezultatima.

"Neće biti lako, ali zajedno sve možemo", poručili su iz Uprave Kluba svima onima kojima je Željezničar u srcu i naglasili da je ovo samo početak, te da oni nastavljaju dalje sa radom sa istinskim zadovoljstvom u interesu Kluba i omoguće ostvarenje što boljih rezultata.

KOMENTARI (1)