Amar Osim: Velež ima četiri boda, a zaslužio je mnogo više

Radiosarajevo.ba
Amar Osim: Velež ima četiri boda, a zaslužio je mnogo više
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / S današnje konferencije za medije FK Željezničar

Nogometaši Željezničara će u okviru 8. kola gostovati Veležu. 

Tim povodom u Plavom salonu održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke Amar Osim i prvotimac Srđan Stanić.

"Bez nekakve demagogije mislim da je Velež ekipa koja ima najmanji broj bodova u odnosu na broj prilika, šansi. Mislim da imaju najmanji broj bodova u odnosu na ono koliko su zaslužili. Imaju četiri boda, a zaslužili su dosta više. Ako to uzmemo u obzir, ako uzmemo da igraju kući, da su super motivisani, a biće svkako motivisani jer igraju dva velika kluba, sa dugogodišnjim rivalstvom, ako uzmete utakmice protiv Sarajeva i Zrinjskog, gdje su oni izgledali jako dobro, i mogli su izvući dosta više od nula bodova", kazao je Osim te dodao:
 
Ne kažem da je trebao, nego da je mogao. Širokog su savladali i kada sve to znaš gledaš drugačije. Nama će to biti jako dobar test da vidimo kakvi smo protiv takvog protivnika. Domaćin će biti potpomognut podrškom publikom, uz teren koji je drugačiji nego na ono što smo navikli u nekoliko posljednjih utakmica".
 
S današnje konferencije za medije FK Željezničar - undefined

Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba: S današnje konferencije za medije FK Željezničar

Željin prvotimac Srđan Stanić je konstatirao:

“Jako mi je drago što se klub takvog renomea vratio u Premijer ligu. Pročitali smo negdje da je Velež stvorio najviše šansi nakon nas. Znamo da možemo imati problema, ako ne uradimo ono što smo spremili. Ja se posljednjeg susreta sjećam s gorkim okusom, jer sam izgubio titulu”.

Zatim je Osim odgovorio na novinarsko pitanje koje se ticalo presude za namještanje utakmica.

“Kakvi smo, jedva ćemo čekati da zbog jedne stvari kažemo da ništa ne valja.”

Utakmica se igra u subotu u 16:30 sati u Vrapčićima. Susret možete gledati putem Moja TV i MojaWebTV.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije