Sablić: Ordabasy je blagi favorit, no nadam se prolazu

Fena
Sablić: Ordabasy je blagi favorit, no nadam se prolazu
Nogometaši Širokoga Brijega u četvrtak će na svom stadionu dočekati kazahstansku momčad Ordabasy u prvom pretkolu Europske lige, a po riječima trenera Gorana Sablića, njegova momčad je spreman i s nestrpljenjem iščekuje novi nastup u Europi.

"Dobro smo odradili pripreme i zadovoljan sam kako momčad izgleda. Na pragu smo onoga kako želim da moja momčad igra, da smo mirni u posjedu i agresivni kad izgubimo loptu", kazao je Sablić na konferenciji za novinare.

Široki je u dosadašnjem dijelu priprema za novu sezonu odigrao samo jednu prijateljsku utakmicu protiv Željezničara (1:1), dok je Ordabasy u punom natjecateljskom pogonu s obzirom na to da je kazahstansko prvenstvo stiglo već do 19. kola.

"Bilo bi bolje da smo imali još nekoliko pripremnih utakmica, ali situacija je takva kakva je. Što se tiče našega protivnika, radi se o iskusnoj momčad koja ima dosta reprezentativaca i stranaca, i sigurno nas očekuje teška utakmica", dodao je Sablić.

Iako je, po njegovom mišljenju, Ordabasy blagi favorit, Sablić smatra kako Široki nije bez izgleda za prolaz.

"Kući moramo napraviti povoljan rezultat kako bismo u uzvratu imali realne šanse za prolazak. Dosta sam ih analizirao i mislim da se može igrati protiv njih. Odlučivat će detalji i zato ćemo sutra morati odigrati pametno", poručio je trener Momčadi s Pecare.

Iskusni branič Širokoga Josip Barišić smatra kako bi činjenica da Široki nije favorit mogla odgovarati njegovoj momčadi.

"Možda je i bolje što nismo favoriti da nam se ne bi dogodilo kao prošle godine kada smo ispali od malteške Birkirkare. Treninge smo odradili maksimalno i sada svi s nestrpljenjem očekujemo prvu službenu utakmicu u novoj sezoni", istaknuo je Barišić.

Utakmica Široki Brijeg – Ordabasy igra se u četvrtak, 29. lipnja, s početkom u 20:30 sati na stadionu Pecara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije