Rukovodstvo Željezničara objasnilo saradnju sa Saudijcima: 'Nema nikakve veze s investitorom'

2
Radiosarajevo.ba
Rukovodstvo Željezničara objasnilo saradnju sa Saudijcima: 'Nema nikakve veze s investitorom'
Foto: FK Željezničar / Press konferencija FK Željezničar

Potpredsjednik FK Željezničar, Jusuf Tanović, te direktorica kluba, Amira Uzunović, obratili su se medijima na današnjoj konferenciji za medije povodom predstavljanja novog šefa struke Abdulhakeema Al-Tuwaijrija.

Jusuf Tanović je pojasnio saradnju s Ministarstvom sporta Saudijske Arabije.

"Uspjeli smo da smanjimo dugovanja i postavimo temelje za budućnost kluba. Prije nego predstavimo novi stručni štab, želim reći da je njihov angažman nastavak saradnje s Ministarstvom sporta Saudijske Arabije. Saradnja je poslovno-tehničke prirode i nema nikakve veze s potencijalnim investitorom. Dosad smo doveli igrača Abdulmalika Al Jabera te će naši juniori nastupiti na turniru u Španiji. Saudijski program vodi Romeo Jozak, vrhunski stručnjak i prijatelj našeg kluba", kazao je Tanović i nastavio:

Svečanim defileom veterana obilježena 32. godišnjica postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad

Svečanim defileom veterana obilježena 32. godišnjica postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad

"Sasvim smo sigurni da će ova saradnja stvoriti win-win situaciju i za nas i njih. Pokrenut ćemo procedure što prije i nadamo se da ćemo to sve završiti do kraja reprezentativne pauze. Nije realno da bude na klupi do utakmice s Borcem. Smatramo da je ovo bio potez koji je opravdan. Sve nosi rizike, naravno. Mislim da smo predvodnici novih poteza, koji su hrabri. Ovo je jak kalibar trenera, s jakim CV-om. Život i teren će pokazati da li je ovo bila pametna odluka. Pozicija gospodina Bekrića nije ugrožena, očekujemo da bude integralni dio ovog projekta".

Dodao je kako je saradnja krenula mnogo ranije.

Novi trener Željezničara oduševio navijače: 'Ivica Osim je moja inspiracija'

Novi trener Željezničara oduševio navijače: 'Ivica Osim je moja inspiracija'

"Što se tiče saradnje s Ministarstvom kulture i sporta Saudijske Arabije, saradnja je krenula mnogo ranije. Prvi naznaci su krenuli ranije s dovođenjem Al Jabera, mi već imamo plan i strategiju za njegov dalji razvoj. Ja i g. Ilijas Kovačević, član UO, razvili smo veze s njima, to je krenulo u dobrom pravcu. Nadamo se da će tako i završiti. Nakon dovođenja perspektivnih igrača, otvorila nam se prilika da budemo dio velikog projekta, U19 turnira. Naši juniori danas putuju u Barcelonu gdje će sutra igrati protiv Benfice".

Riječ je dobila i direktorica kluba Amira Uzunović.

“Najbitnije da mi imamo vrlo direktnu, otvorenu i dobronamjernu saradnju s Ministarstvom sporta i savezom Saudijske Arabije, prvenstveno sa g. Jozakom. Mi imamo u planu velike projekte. Za sada ne možemo otkrivati sve detalje. Prvi korak jeste dovođenje stručnog štaba koji će biti dodatno pojačan u narednom periodu. Budućnost će nam pokazati na šta će ovo izaći, kazala je Uzunović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije