Novi trener Željezničara oduševio navijače: 'Ivica Osim je moja inspiracija'

5
Radiosarajevo.ba
Novi trener Željezničara oduševio navijače: 'Ivica Osim je moja inspiracija'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Predstavljanje novog trenera FK Željezničar

FK Željezničar danas je imenovao novog trenera, Abdulhakeema Al-Tuwaijrija iz Saudijske Arabije, koji je zvanično predstavljen u Plavom salonu stadiona Grbavica.

Prisutnima se prvo obratio potpredsjednik UO FK Željezničar Jusuf Tanović.

"Želim se prvo zahvaliti bivšem predsjedniku Kovačeviću na sjajnoj saradnji i liderstvu. Smanjili smo dugovanja kluba, postavili temelje za daljni iskorak, a jedan takav pozitivni iskorak predstavljamo danas", rekao je Tanović i nastavio:

Historijski trenutak: Zanimljiv avion prvi put sletio na ovaj hrvatski aerodrom

Historijski trenutak: Zanimljiv avion prvi put sletio na ovaj hrvatski aerodrom

"S nama su danas glavni trener Tuwaijri, a s njim će biti i dva pomoćnika o čemu ćete biti više upoznati u narednim danima. Ovo je nastavak saradnje s Nogometnim savezom Saudijske Arabije, to je poslovno - tehničke prirode i to nema veze s investitorom. Već smo doveli mladog nogometaša Al Jabera, a naši juniori će ove sedmice u Španiji igrati protiv Benfice, Real Madrida... Trenutno finaliziramo elemente dugoročnog partnerstva sa Saudijskom Arabijom", rekao je Tanović.

Riječ je dobio i novi šef struke FK Željezničar, koji je izjavom oduševio navijače kluba s Grbavice.

Zvanično: FK Željezničar predstavio novog trenera

Zvanično: FK Željezničar predstavio novog trenera

"Čast mi je biti ovdje. Hvala svima na dolasku. Za mene i moj stručni štab ovo je velika prilika. Ivica Osim je moja insipracija. Klub je nevjerovatne veličine. Velika čast je biti dio ovoga kluba, a zahvaljujem se i svojoj državi koja je uložila u mene dosta i bila mi podrška tokom cijelog mandata. Ovaj dolazak je jako bitan za FK Željezničar, te se nadam da je ovo put kvalitetne i buduće saradnje", rekao je Al Tuwaijri.

Govorio je saudijski stručnjak i o ciljevima na klupi 'Plavih'.

"Cilj je da se Željezničar vrati na staze stare slave. Vjerujem u sebe i svoje pomoćnike, te da klub vratimo tamo gdje pripada".

Otkrio je da je već pogledao nekoliko utakmica.

"Pratio sam nekoliko utakmica kako bi dobio širu sliku, a uživo sam gledao utakmicu s FK Sarajevo".

S obzirom da do sada nije bio glavni trener prve ekipe, odgovorio je na pitanje novinara smatra li da da će to biti veliki problem.

Predstavljanje novog trenera FK Željezničar

"Ovo će biti najbolji pokazatelj karaktera i moje ličnosti. Prevazišao sam brojne prepreke, ovdje su šansu dobili brojni mladi treneri i vjerujem da će skepticizam proći nakon dobrih rezultata".

Sigurno je da Tuwaijri neće voditi ekipu za vikend protiv Borca, a na Grbavici će probati riješiti svu papirologiju do prvog meča iza reprezentativnde pauze.

Naveli su također da pozicija direktora Samira Bekrića nije ugrožena, te otkrili da je novi trener dobio ugovor do kraja sezone ove sezone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije