Ko će na klupu Željezničara: Ovo su potencijalni kandidati za novog trenera  

1
A. V.
Ko će na klupu Željezničara: Ovo su potencijalni kandidati za novog trenera   
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ekipa FK Željezničar

Uslijed loših rezultata FK Željezničar je u srijedu, 1. novembra, odlučio raskinuti saradnju s dosadašnjim trenerom Nerminom Bašićem.

'Plavi' su na posljednjih devet utakmica upisali čak sedam poraza, što je bio dovoljan razlog za rukovodstvo kluba s Grbavice da napravi određene rezove.

Čelnici Željezničara odlučili su ne srljati s izborom novog trenera, te pričekati reprezentativnu pauzu kada bi trebali donijeti konačnu odluku o Bašićevom nasljedniku.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Stoga je na trenersku klupu kao privremeno rješenje postavljen sadašnji sportski direktor Samir Bekrić, s pomoćnicima Jasminom Kolašincom, Amirom Botonjićem, Kenanom Hasagićem i Anelom Hidićem.

Bekrić će voditi ekipu u predstojećem domaćem duelu protiv Sloge, koji se igra u subotu, 4. novembra, a najvjerovatnije i u derbi meču protiv Borca u Banjoj Luci 11. novembra.

Marko Maksimović

Foto: FK Leotar: Marko Maksimović

Međutim, glavno pitanje među navijačima 'Plavih' je ko će voditi ekipu u nastavku sezone.

Uveliko se nagađa ko bi to mogao biti, a prema informacijama do kojih smo došli, prvi pik je Marko Maksimović (39), mladi trener koji je s Borcem u sezoni 2020./21. bio prvak BiH.

Maksimović je bez angažmana od jula ove godine, kada je napustio klupu Leotara, s kojim je ispao u niži rang.

Visoko kotira i ime Slavena Muse (52), bivšeg asistenta u reprezentaciji BiH, koji je od septembra bez angažmana.

Slaven Musa

Foto: N/FSBiH: Slaven Musa

U užem izboru je i Branislav Krunić (44), bivši bh. reprezentativac, a sadašnji trener prvoligaša Željezničara iz Banje Luke, koji je prije toga radio u Leotaru, Borcu i Krupi.

Ne bi bilo iznenađenje ni kada bi se klub odlučio u prvi tim prekomandovati Edina Ćurića (61), direktora Omladinske škole FK Željezničar.

Oglasio se FK Željezničar nakon što je Nermin Bašić napustio trenersko mjesto

Oglasio se FK Željezničar nakon što je Nermin Bašić napustio trenersko mjesto

Među navijačima se spominju još imena Denisa Ćorića (45), aktuelnog trenera GOŠK-a, te Dželaludina Muharemovića (53), koji trenutno vodi Unis iz Vogošće.

Bilo kako bilo, pred Bekrićem i rukovodstvom kluba je nimalo laka odluka, koja će umnogome odrediti dalji tok sezone.

Željezničar je ispao iz Kupa BiH, a u Premijer ligi zauzima tek osmo mjesto s 15 osvojenih bodova. Sezona bez Evrope bi, kao i uvijek, bila neuspjeh, ali o tome na Grbavici ne žele ni razmišljati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije