Ronaldo udario autističnog dječaka, slomio mu mobitel pa se izvinio

1
Radiosarajevo.ba
Ronaldo udario autističnog dječaka, slomio mu mobitel pa se izvinio
Foto: IG/Liverpool Echo / Ronaldo razbio telefon dječaku

Cristiano Ronaldo je nakon poraza na utakmici udario austičnog dječaka i razbio mu mobitel, a snimka je obišla svijet. O svemu je progovorila i dječakova majka.

Cristiano Ronaldo (37) šokirao je javnost svojim nasilnim potezom nakon što je njegov Manchester United u subotu izgubio od Evertona.

Nogometaš, koji često ističe da je porodični čovjek i ima četvero djece te očekuje blizance sa zaručnicom Georginom Rodriguez (28) teško je podnio poraz i iskalio se na mladom navijaču. Naime, Ronaldo je prilikom odlaska s nogometnog terena prema tunelu koji vodi do svlačionice, udario po ruci dječaka i razbio mu mobitel te ostavio modricu.

Pentagon potvrdio: SAD isporučio moćne rakete Ukrajincima

Pentagon potvrdio: SAD isporučio moćne rakete Ukrajincima

Video njegovog nasilnog poteza se proširio društvenim mrežama, a Sarah Kelly, majka 14-godišnjeg dječaka Jakea Hardinga je rekla da je on autističan i da mu je utakmica na stadionu Goodison Park u Liverpoolu bila prva koju je pratio uživo pa je sve uzbuđeno snimao mobitelom. Želio je taj za njega važan događaj imati dokumentiran za uspomenu.

'Moj sin je snimao sve igrače Manchester Uniteda dok su hodali. I onda je spustio niže mobitel jer je Ronaldo pomaknuo svoju čarapu i noga mu je krvarila. Spustio je mobitel kako bi vidio što mu je, nije čak ni progovorio. Ronaldo je tada samo prošao sa svojom užasnom naravi i razbio mobitel iz ruku mojih sina te samo nastavio hodati', ispričala je Sarah za Liverpool Echo.

'Možete vidjeti po masnici da je imao kontakt s njime. Ne mogu vjerovati da uopće pričam o tome', istaknula je. Kaže kako je ovaj incident ostavio njezinog sina Jakea, koji ima autizam i dispraksiju (neurološki poremećaj koji se prvenstveno ogleda u teškoći ili nezrelosti organiziranja pokreta), u potpunom šoku i uništio njegovu prvu utakmicu uživo.

Što se dogodilo, tek je shvatio kada je došao doma. 'Jako je uzrujan i ne želi ponovno ići na utakmice. Imali smo genijalan dan prije tog incidenta. Ronaldo je idol i iako nije član Evertona za kojeg moj sin navija, govorio je kako će Cristiano biti tamo. Razumjela bih da mu je Jake mahao mobitelom uz lice, ali nije mu bio blizu nego je provjeravao njegovu ozljedu uz tlo. On je autistični dječak i napao ga je nogometaš. Tako ja to vidim kao majka', ispričala je Sarah.

Ronaldo se nakon incidenta oglasio na Instagramu i objavio svoju fotografiju s utakmice.

'Nikad nije lako nositi se s emocijama u teškim trenucima kao s ovim s kojim se suočavamo. Bez obzira na to, uvijek moramo imati poštovanja, biti strpljivi i biti primjer za mlade koji vole ovu lijepu igru. Želio bih se izviniti za svoj ispad i ako je moguće, htio bih pozvati ovog navijača na utakmicu na Old Trafford kao znak poštene igre i sportskog duha', napisao je Ronaldo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije