Ronaldo uoči spektakla koji čeka cijeli Balkan: Respektujemo Makedonce

0
Anadolija
Ronaldo uoči spektakla koji čeka cijeli Balkan: Respektujemo Makedonce
Foto: EPA-EFE / Cristiano Ronaldo

Sjeverna Makedonija je tim koji mora da se respektuje, izjavio je danas Cristiano Ronaldo, jedan od najboljih fudbalera svih vremena i reprezentacije Portugala koja će sutra u finalu play-offa za plasman na Svjetsko prvenstvo ”Katar 2022” igrati protiv Sjeverne Makedonije.

Portugalci će snage sa Makedoncima odmjeriti sutra, 29. marta, od 20.45 sati na stadionu ”Dragao” u Portu.

”Respektujemo ih, jer rezultatima ta reprezentacija zaslužila je da bude u finalu play-offa za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru”, rekao je Ronaldo.

Predsjedništvo BiH o prijemu Kosova u V. Europe: Bećirović za, Komšić suzdržan, Cvijanović protiv

Predsjedništvo BiH o prijemu Kosova u V. Europe: Bećirović za, Komšić suzdržan, Cvijanović protiv

U polufinalu baraža za Mundijal Sjeverna Makedonija napravila je planetarnu senzaciju, jer je 24. marta ove godine u Palermu iznenadila aktuelnog prvaka Italiju, slavivši s 1:0 pogotkom Aleksandra Trajkovskog u sudijskom vremenu meča.

”Sjeverna Makedonija uspjela je da iznenadi nekoliko kvalitetnih protivnika, ali nadam se da se to neće desiti sutra”, istakao je Ronaldo.

Na zvaničnoj konferenciji za medije Ronaldo je upitan i ”da li će biti Svjetsko prvenstvo bez njega”, na što je odgovorio:

Nema Svjetskog prvenstva bez Portugala. Mi smo tim, nismo pojedinci”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije