Ronaldo 90 minuta odgovarao na pitanja sudije o utaji poreza

Anadolija
Ronaldo 90 minuta odgovarao na pitanja sudije o utaji poreza
Cristiano Ronaldo se danas pojavio pred španskim sudijom na ročištu u istrazi o tome da li je počinio poresku utaju "tešku" gotovo 15 miliona eura, javlja Anadolu Agency (AA).

Zvijezda Real Madrida proveo je 90 minuta u sudnici odgovarajući na pitanja istražne sutkinje Monice Gomez. Suđenje je bilo zatvoreno za javnost, jer je istraga još uvijek u toku. 

Portugalac je u zgradu suda ušao na stražnja vrata kako bi izbjegao brojne novinare koji su se okupili ispred glavnog ulaza.

Sudski zvaničnici su rekli kako će se medijima nakon ispitivanja obratiti fudbaler ili njegov advokat. Međutim, nijedan se nije pojavio na improviziranoj govornici ispred suda. Umjesto toga, glasnogovornik Inaki Torres je ispred zgrade rekao kako je Ronaldo na putu kući.

Sutkinja Gomez je uzela Ronaldovu izjavu kao dio istrage o tome postoji li osnova za podizanje optužnice.

Državni tužilac je u junu optužio Ronalda po četiri tačke za poresku prevaru od 2011. do 2014. godine vrijednu 14,7 miliona eura. Tužilac je jednog od najboljih fudbalera svijeta optužio da je koristio offshore kompanije van Španije kako bi prikrio prihode od prava na korištenje njegovog imena. Optužbe se ne odnose na platu koju prima u Realu. 

Ronaldo je negirao bilo kakve malverzacije.

Tužilac Ronalda sumnjiči da je koristio offshore kompaniju na Djevičanskim otocima kako bi prikrio stvarne prihode od Poreske uprave Španije. Tužilac tvrdi kako je Ronaldo prijavio 11,5 miliona eura prihoda od 2011. do 2014. godine, dok mu je stvarni prihod tokom tog perioda bio 43 miliona eura. On je dodao da je u prijavi Ronaldo lažno upisao prihod od nekretnine, što je smanjilo njegovu poresku osnovicu.

Tužilaštvo tvrdi da Ronaldo također nije prikazao prihod od 28,4 miliona eura od prodaje prava za period od 2015. do 2020. godine drugoj kompaniji u Španiji.

Ronaldova agencija Gestifute tvrdi da je fudbaler pravovremeno prijavljivao porez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije