Romi treba pobjeda protiv Qarabaga, Bayern dočekuje PSG

Radiosarajevo.ba
Romi treba pobjeda protiv Qarabaga, Bayern dočekuje PSG
Foto: EPA / Ilustracija
Utakmicama šestog kola večeras se nastavlja Liga prvaka u fudbalu. Uoči posljednjeg kola ništa još uvijek nije poznato, a večeras ćemo saznati imena osam ekipa koje će igrati osminu finala.

U grupi A još uvijek niko nije osigurao prolaz među 16 najboljih ekipa Starog kontinenta, a Manchester United je na korak od prolaska u osminu finala. Ekipa s Old Trafforda bi trebala izgubiti na svom terenu s velikom razlikom od CSKA Moskve, dok bi Basel trebao slaviti protiv Benfice u Lisabonu. Portugalci ove sezone nisu osvojili niti jedan bod u Ligi prvaka.

U grupi B PSG i Bayern su osigurali prolazak u osminu finala. Bavarcima treba pobjeda s četiri gola razlike kako bi preskočili Svece na tabeli. Andrlechtu treba trijumf s tri gola razlike na gostovanju kod Celtica kako bi izborio mjesto u Europskoj ligi.

U grupi C Chelsea će na svom terenu dočekati Atletico Madrid. Plavci su osigurali mjesto u osmini finala, ali im je za prvo mjesto na tabeli potreban trijumf protiv Jorgandžija. Roma će na svom terenu dočekati Qarabag i u slučaju trijumfa izborit će plasman među 16 najboljih ekipa. U slučaju da Vučica slavi protiv Qarabaga, a Chelsea ne upiše trijumf protiv Atletico Madrida, Džeko i drugovi će s prvog mjesta u osminu finala.

Barcelona je u grupi D osigurala prvo mjesto i plasman u osminu finala. Za drugo mjesto i plasman dalje bore se Juventus i Sporting Lisabon. Ekipa iz Torina ima bod više, a večeras će gostovati kod Olympiacosa u Pireju. Sporting s druge strane večeras gostuje u prijestolnici Katalonije.

Sve utakmice počinju u 20 sati i 45 minuta.

Tabela i parovi:

Grupa A

Manchester United - CSKA
Benfica - Basel

Tabela:

Manchester United 12
Basel 9
CSKA 9
Benfica 0

Grupa B

5. decembrar:
Bayern - PSG
Celtic - Anderlecht

Tabela:

PSG 15
Bayern 12
Celtic 3
Anderlecht 0

Grupa C

Chelsea - Atletico
Roma - Qarabag

Tabela:

Chelsea 10
Roma 8
Atletico 6
Qarabag 2

Grupa D

Barcelona - Sporting
Olympiakos - Juventus

Tabela:

Barcelona 11
Juventus 8
Sporting 7
Olympiakos 1

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije