Roma odlučila, legenda i simbol kluba sjeda na klupu Vučice: 'Emocija je neopisiva'

0
Radiosarajevo.ba
Roma odlučila, legenda i simbol kluba sjeda na klupu Vučice: 'Emocija je neopisiva'
Foto: EPA / Daniele De Rossi

Roma je ozvaničila - Daniele De Rossi je novi trener i vodit će klub do 30. juna 2024. godine. On će naslijediti Joséa Mourinha, od kog se klub oprostio u utorak prije podne.

"Roma sa zadovoljstvom objavljuje da je Daniele De Rossi imenovan za novog tehničkog menadžera prvog tima do 30. juna 2024. Poslije 18 godina kao fudbaler Rome, De Rossi će se vratiti u ulogu trenera i debitovat će na našoj klupi u prvenstvenom meču protiv Verone u subotu popodne na Olimpiku."

"Sretni smo što smo u mogućnosti da prepustimo tehničku odgovornost De Rossiju, jer vjerujemo da vostvo i ambicija koji su ga oduvijek karakterisali mogu biti odlučujući u ostvarivanju ciljeva koje tim ima pred sobom do kraja sezone", rekli su Dan i Ryan Friedkin.

U Sarajevo stigle prve trešnje, evo koliko je novca potrebno za kilogram

U Sarajevo stigle prve trešnje, evo koliko je novca potrebno za kilogram

"Znali smo neraskidivu vezu koja spaja Danielea sa klubom, ali entuzijazam sa kojim je odmah prihvatio ovaj izazov u ​​narednim mjesecima dodatno nas je uvjerio u njegovu sposobnost da bude vođa igrača i ponosni predstavnik vrijednosti ovog kluba. Dobrodošao kući, Daniele."

De Rossi je rođen u Rimu i odrastao je u omladinskoj školi Rome, debitovao je u prvom timu 2001. godine, a zatim se brzo etablirao kao jedan od najboljih veznih igrača na svijetu.

Jose Mourinho dobio otkaz

Jose Mourinho dobio otkaz

"Želio bih da se zahvalim porodici Friedkin što mi je povjerila odgovornost vršioca dužnosti trenera, sa svoje strane ne znam drugi put osim svakodnevnog žrtvovanja i potrebe da dam sve što imam da se suočim sa izazovima, oni čekaju od sada do kraja sezone", izjavio je De Rosi.

"Emocija da sjednem na našu klupu je neopisiva, svi znaju šta je Roma za mene, ali posao koji nas sve čeka je tu. Nemamo vremena, nemamo izbora: moramo biti konkurentni, boriti se za svoje ciljeve i nastojati da ih ostvarimo, to su jedini prioriteti koje smo moji zaposleni i ja dali sebi", piše Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije