Jose Mourinho dobio otkaz

0
Radiosarajevo.ba
Jose Mourinho dobio otkaz
Foto: EPA - EFE / Jose Mourinho

Dobio je otkaz jedan od najuspješnijih, ali i najboljih trenera današnjice. Jose Mourinho više neće biti šef stručnog štaba Rome, potvrdili su italijanski mediji, ali i Vučica.

Misija Josea Mourinha je gotova u Romi. To je potvrdio i klub koji mu se zahvalio na društvenim mrežama.

Nezadovoljni vlasnici Rome su u ponedjeljak, 15. januara, imali sastanak, glavna tema je bilo povjerenje treneru, ali su na kraju odlučili da je ovo kraj saradnje sa čuvenim Portugalcem.

Muzička diva stiže u BiH: Josipa Lisac u subotu pred sarajevskom publikom

Muzička diva stiže u BiH: Josipa Lisac u subotu pred sarajevskom publikom

Poraz od Milana na San Siru (3:1) srozao je Romu na nisku devetu poziciju Serije A.

"Vučica" je posljednju prvenstvenu pobjedu ostvarila 23. decembra (nad Napolijem 2:0), a prije toga je pobijedila 3. decembra (Sasuolo 2:1), pa dva trijumfa u mjesec i po dana nije ono što zadovoljava bilo koga u klubu.

Filippo Inzaghi ima novi posao: Slavni Italijan sjeda na klupu ekipe iz Serije A

Filippo Inzaghi ima novi posao: Slavni Italijan sjeda na klupu ekipe iz Serije A

Mourinho je bio trener Rome od 2021. godine, predvodio je sa klupe Vučicu na 138 mečeva, upisao 68 pobjeda, 30 remija i 40 poraza, a uspio je da sa italijanskim velikanom osvoji Ligu konferencije.

Glasno se govori i o nasljedniku čuvenog Mistera Posebnog.

U pitanju je legenda kluba Daniele De Rossi koji je odigrao 459 zvaničnih utakmica i još oko 50 prijateljskih mečeva za Romu u periodu od 2001. do 2019. godine. Za reprezentaciju Italije zabilježio je 117 nastupa. Igračku karijeru je okončao 2020. u Boci juniors, a kao novopečeni trener prošle sezone je vodio italijanski Spal, piše Sportal.

[instagram]https://www.instagram.com/p/C2J_nWQA5UT/[/instagram]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije