Roma odbila ponude za Džeku, traže 20 miliona eura

Radiosarajevo.ba
Roma odbila ponude za Džeku, traže 20 miliona eura
Twitter / Edin Džeko u prodoru
Džeko ima ugovor s Romom do ljeta 2020. godine i upravo zbog toga je jedan neimenovani engleski tim pokušao po izuzetno povoljnoj cijeni osigurati potpis Dijamanta, ali je Vučica, barem prema pisanju istog izvora, odmah odbila ponudu. Sky Sport navodi da Roma ne želi razmišljati o prodaji Džeke bez ponude od minimalno 20 miliona eura. 

Iako Sky Sport ne navodi ime engleskog kluba koji je poslao ponudu na adresu Rome, ranije su interes za Džeku pokazivali Everton i West Ham te su upravo ta dva kluba okarakterisana kao potencijalni kupci kapitena nogometne reprezentacije BiH. 

Džeko je ove sezone odigrao 23 utakmice u italijanskoj Seriji A i postigao je samo sedam pogodaka, što mu je najlošiji učinak u dresu rimskog kluba od kada je iz Manchester Cityja stigao u Italiju. 

Iako i Džeko nosi dio odgovornosti zbog loših rezultata Rome, činjenica je da je katastrofalna klupska politika imala najveći utjecaj na to da Roma odigra najlošiju sezonu u posljednjih pet godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije