Liverpool i Real u finalu: Roma i Džeko se opraštaju od Lige prvaka

Radiosarajevo.ba
Liverpool i Real u finalu: Roma i Džeko se opraštaju od Lige prvaka
Foto: EPA / Edin Džeko
Drugi revanš susret polufinala Lige prvaka odigrali su večeras na stadionu Olimpico Roma i Liverpool. Gosti iz engleske doputovali su u Vječni grad s tri gola prednosti (5:2).

Večeras je slavio domaćin rezultatom 4:2, ali je Liverpool s ukupnih 7:6 izborio finale i duel s Real Madridom. 

Prvi pogodak na susretu vidjeli smo u devetoj minuti susreta. Firmino je asistirao, a mrežu Alissona zatresao je Mane. Samo šest minuta kasnije domaći su izjednačili. Loptu u mrežu Kariusa poslao je njegov fudbaler James Millner.

Do novog vodstva gosti su došli u 25. minuti utakmice. Mrežu brazilskog golmana zatresao je Georginio Wijnaldum. Pokušala je Roma do odlaska na odmor doći do drugog gola, ali je ostalo 2:1 za Liverpool na Olimpicu.

Nakon sedam minuta igre u nastavku domaći su došli do izjednačenja. Stephane El Shaarawy je šutirao, Karius je odbio loptu do Džeke, a kapiten našeg nacionalnog tima zatresao je mrežu gostujuće ekipe.

Roma je potom krenula još ofanzivnije ka golu Liverpoola, redale su se prilike pred golom Kariusa, ali se mreža nije zatresla sve do 87. minute susreta. Mrežu Alissona zatresao je Radja Nainggolan odličnim udarcem iz daljine. Nainggolan je još jednim golom, ovaj put s bijele tačke u 93. minuti postavio konačnih 4:2. 

Nekoliko pokušaja imao je i reprezentativac BiH, ali nije bio precizan kao u 52. minuti susreta. 

Finale Lige prvaka igrat će Liverpool i Real Madrid 26. maja u prijestolnici Ukrajine - Kijevu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije