Roma ispratila legendu direktnim plasmanom u Ligu prvaka

Radiosarajevo.ba
Roma ispratila legendu direktnim plasmanom u Ligu prvaka
U posljednjem kolu italijanske Serie A na Olimpijskom stadionu u Rimu Vučica je dočekala Genou.

Na rasprodatom Olimpicu Roma večeras ispraća svoju fudbalsku legendu Francesca Tottija (40) kojeg su na stadionu bodrile i nekadašnje zvijezde Rome – Gabriel Batistuta, Vincenzo Montella i Antonio Cassano.

U prvoj postavi Spalettija zaigrao je i bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko.

Golom Pellegrija u trećoj minuti susreta počelo je vodstvo gostujuće ekipe, no bh. Dijamant već u 10. minuti izjednačava rezultat i time postiže 29. gol u sezoni.

 U ostatku prvog poluvremena Džeko je imao još nekoliko sjajnih prilika, ali fudbaleri obje ekipe u svlačionicu odlaze bez postignutih golova.

U 74. minuti Dijamant je asistirao De Rossiju za vodstvo rimske Vučice, no njihovo slavlje nije dugo trajalo jer već u 79. minuti za izjednačen rezultat zabija Lazović.

U 90. minuti golom uz sjajnu asistenciju Dijamanta Perrotija Roma dolazi u vodstvo i penje se na drugo mjesto tabele u Seriji A što joj osigurava direktan plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Zahvaljujući golu u ovoj utakmici Edin Džeko je postao Capocannoniere, odnosno najbolji strijelac italijanske Serije A. Postigao je 29 golova, dva više od Driesa Mertensa, fudbalera Napolija.

Prethodno se Dijamant okrunio titulom najboljeg strijelca Europske lige podijelivši titulu s fudbalerom Zenita Giulianom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije