Rezultati obdukcije pokazali: Ovo je uzrok smrti grčke fudbalske zvijezde

0
Radiosarajevo.ba
Rezultati obdukcije pokazali: Ovo je uzrok smrti grčke fudbalske zvijezde
Foto: EPA - EFE / George Baldock

Davljenje je uzrok iznenadne smrti fudbalera Panatinaikosa Georga Baldocka, čije tijelo je pronađeno u srijedu navečer u bazenu njegove vile u atinskom naselju Glifadi.

Baldocka (31) pronašao je vlasnik vile koga je kontaktirala njegova supruga, pošto ceo dani nije mogla da stupi u kontakt sa njim.

Ubrzo je stigla i hitna pomoć, ali engleskom igraču sa grčkim pasošem nije bilo spasa. Dan kasnije utvrđeno je da je uzrok smrti utapanje. Obdukcija je obavljena na Univerzitetu u Atini, na odeljenju Medicinske forenzike.

Identifikovano još jedno lice koje je upućivalo dojave o bombama

Identifikovano još jedno lice koje je upućivalo dojave o bombama

Kako se navodi, obavljeni su i svi neophodni toksikološki testovi, ali detalji tog dijela istrage nisu objavljeni jer ih ni policija još uvek nema.

Kako je pokazala obdukcija, Baldock je preminio uslijed utapanja, ustanovljeno je da je u plućima imao vodu. Potvrđeno je i da na tijelu nije bilo nikakvih modrica ili bilo kakve vrste povreda koje bi ukazivale na nasilnu smrt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije