Odlično raspoloženje na posljednjem treningu Zmajeva pred duel s Njemačkom

0
Radiosarajevo.ba
Odlično raspoloženje na posljednjem treningu Zmajeva pred duel s Njemačkom
Foto: N/FSBiH / Službeni trening Zmajeva pred duel s Njemačkom

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su u Butmiru odradili službeni trening uoči utakmice s Njemačkom u okviru UEFA A Lige nacija.

Kako se može vidjeti po fotografijama, u ekipi vlada odlično raspoloženje i svi su spremni za sutrašnji meč.

Prije službenog treninga, utakmicu su ispred naše selekcije najavili selektor Sergej Barbarez i napadač našeg tima Ermedin Demirović. Press konferenciju možete pogledati OVDJE.

Treći MESSpresso ugostio Lajlu Kaikčiju, Maju Izetbegović i Jelenu Kordić Kuret

Treći MESSpresso ugostio Lajlu Kaikčiju, Maju Izetbegović i Jelenu Kordić Kuret

Bosna i Hercegovina se do sada s Njemačkom sastala dva puta i oba meča su bila prijateljska.

Prvi meč odigran je na stadionu Asim Ferhatović-Hase u Sarajevu 11. oktobra 2002. godine i završen je neriješenim rezultatom 1:1.

Pogledajte kako su Barbarez i Demirović najavili duel s Njemačkom

Pogledajte kako su Barbarez i Demirović najavili duel s Njemačkom

Bh. tim je prvi došao do prednosti golom Elvira Baljića u 21. minuti, a izjednačenje gostima donio je Carsten Jancker u 56. minuti.

U drugoj utakmici odigranoj 3. juna 2010. u Frankfurtu Nijemci su slavili rezultatom 3:1. I tad je do prednosti prvo došla reprezentacija Bosne i Hercegovine golom Edina Džeke u 15. minuti, a preokret Njemačkoj donose Philipp Lahm u 50, te Bastian Schweinsteiger golovima iz penala u 73. i 77. minuti.

Meč Bosna i Hercegovina - Njemačka na programu je 11. oktobra u 20:45 sati na stadionu Bilino Polje u Zenici. Moći ćete ga pratiti u direktnom TV prijenosu na BHT1, kao i u tekstulanom prijenosu na portalu Radiosarajevo.ba.

Glavni sudija biće Francois Letexier iz Francuske, a pomagat će mu zemljaci Cyril Mugnier i Mehdi Rahmouni. Četvrti sudija je Jeremy Stinat, dok će u VAR sobi biti Willy Delajod i Bastien Dechepy.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije