Pogledajte kako su Barbarez i Demirović najavili duel s Njemačkom

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako su Barbarez i Demirović najavili duel s Njemačkom
Foto: N/FSBiH / Sergej Barbarez i Ermedin Demirović

U prostorijama N/FS BiH u Sarajevu u četvrtak, 10. oktobra, održana je službena press konferencija reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice UEFA Lige nacija s Njemačkom.

Predstavnicima medija su se obratili selektor Sergej Barbarez i napadač Ermedin Demirović.

Selektor Barbarez je, između ostalog, rekao:

Milorad Dodik u panici: "Schmidt ministar umjesto Konakovića, puč u MVP-u"

Milorad Dodik u panici: "Schmidt ministar umjesto Konakovića, puč u MVP-u"

"Kao i uvijek, pripremamo se, analiziramo, dosta vremena provodimo ispred ekrana, vodimo računa o svim detaljima jer to mora tako. Naravno da imamo neku ideju koju ćemo pokušati sprovesti na terenu. Sigurno je da će i oni imati pritisak, iako su dominantni na terenu. Tako su igrali protiv Nizozemske i neće se tu ništa mijenjati ni protiv nas.

Individualna kvaliteta će mnogo značiti i sa njihove i sa naše strane. Kažem momcima, nije važno imati duel, nego imati volju da se taj duel dobije. Ta razlika odlučuje sutra utakmicu, željeti dobiti duel i ako budemo dobri u tom segmentu, možemo izvući nešto pozitivno".

Sergej Barbarez

Ermedin Demirović je izjavio:

"Ne bih rekao da je prednost to što ih poznajemo. Svako zna šta je Njemačka i ko su njihovi igrači. Poznajem dosta njih iz lige, sa nekim od njih igram u klubu. Bez obzira na to radit ćemo analize kao i protiv svake ekipe. Dobro smo se spremili, dat ćemo svoj maksimum i vidjećemo šta ćemo izvući iz te utakmice.

Demirović je dodao i da je razgovarao sa saigračima iz Stuttgarta o predstojećoj utakmici.

"Pričali smo dosta o tome, ali sve kroz neku šalu. Imali smo dosta vremena. Probao sam ih uplašiti u vezi stadiona, navijača, rekao sam im da će im biti čak i drugačiji sport, da to nešto nisu doživjeli. Oni dolaze da pobjede ovu utakmicu, a meni bi naravno isto tako značilo da osvojimo tri boda, kako bih i ja mogao u svlačionici da se šalim sa njima".

Ermedin Demirović

Zmajevi su u 15 sati u Butmiru odradili posljednji trening pred sutrašnji duel.

Podsjetimo, meč između BiH i Njemačke igra se u petak. 11. oktobra na stadionu Bilino Polje u Zenici s početkom od 20:45 sati.

Moći ćete ga pratiti u direktnom TV prijenosu na BHT1, kao i u tekstulanom prijenosu na portalu Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije