Preminuo poznati fudbaler Panathinaikosa: Pronađen mrtav u bazenu

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo poznati fudbaler Panathinaikosa: Pronađen mrtav u bazenu
Foto: Screenshot / Instagram / George Baldock sa prijateljima

Svijet fudbala u srijedu navečer, 9. oktobar, zadesila je tragedija kada je objavljeno da je desni bek Panathinaikosa i grčke reprezentacije, George Baldock, pronađen mrtav u svom bazenu u Ateni.

Vlasnik kuće otkrio je 31-godišnjaka kako leži u vodi, a hitna pomoć je ubrzo stigla, ali tijelo je već bilo bez života i nije mu bilo pomoći.

Prema grčkim medijima, Baldockova supruga pokušala je kontaktirati ga zbog rođendana njihove kćerke, ali se nije javljao. Poslala je prijatelja da provjeri situaciju, koji je otkrio najgore vijesti. Na njegovom tijelu nisu uočene nikakve povrede, a tačan uzrok smrti bit će poznat nakon obdukcije. Izvještaji također navode da je pored njega pronađena boca vodke.

Treći MESSpresso ugostio Lajlu Kaikčiju, Maju Izetbegović i Jelenu Kordić Kuret

Treći MESSpresso ugostio Lajlu Kaikčiju, Maju Izetbegović i Jelenu Kordić Kuret

Nakon što je vijest o njegovoj smrti objavljena, šokirani članovi uprave i nekoliko igrača Panathinaikosa odmah su se okupili. Porodica je potvrdila tužne vijesti i zamolila medije da poštuju njihovu privatnost.

Baldock je karijeru započeo u engleskom nogometu, a najveći trag ostavio je u Sheffield Unitedu gdje je proveo sedam sezona i odigrao više od 200 utakmica. Ljetos je prešao u grčkog velikana, dijeleći svlačionicu sa srebrnim Vatrenim, Tinom Jedvajem.

Za reprezentaciju Grčke je počeo igrati 2022. godine i od tada je upisao 12 nastupa u dresu Helena. Međutim, ovaj put nije bio dio nacionalnog tima koji je danas otputovao u London na utakmicu Lige nacija protiv Engleske, koja Grke čeka u četvrtak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije