Reprezentacija BiH bi uskoro mogla igrati protiv Brazila i Argentine

1
A. S,
Reprezentacija BiH bi uskoro mogla igrati protiv Brazila i Argentine
Foto: Radiosarajevo.ba / Zmajevi imaju veliku šansu

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro bi mogla igrati protiv Argentine i Brazila, i to nećete vjerovati u - Ligi nacija.

To je ideja potpredsjednika UEFA-e Zbigniewa Bonieka, koji se na Twitteru oglasio da od 2024. kreće revolucija u ovom takmičenju.

"Ovo je posljednja Liga nacija u sadašnjem formatu. Nakon 2024. godine bit će 22 ekipe u Ligi A, gdje sada igra 16 reprezentacija. Pridružit će im se šest iz Južne Amerike. Četiri reprezentacije će biti dodane u Ligu B", rekao je Boniek.

Zeljković o ranijim nesuglasicama s Barbarezom: "Samo budale ne mijenjaju mišljenje"

Zeljković o ranijim nesuglasicama s Barbarezom: "Samo budale ne mijenjaju mišljenje"

Podsjetimo, reprezentacija BiH će novu sezonu Lige nacija započeti u B diviziji, a u grupi je izvučena skupa sa Finskom, Rumunijom i Crnom Gorom.

Ukoliko naša reprezentacija bude prva u svojoj grupi, onda će se ponovo vratiti u A diviziju, gdje se nalazi elita europskog nogometa, iz koje smo ispali nakon što smo bili posljednji u grupi zajedno sa Italijom, Nizozemskom i Poljskom.

Kako je Boniek napisao od naredne sezone bi se tu mogli nalaziti i Brazil i Argentina, koje se nalaze među šest timova koji će biti priključeni Ligi nacija.

U svakom slučaju, ovo je dodatni izazov za Zmajeve i selektora Ivayla Peteva, kojeg noćas u 2 sata iza ponoći čeka prijateljska utakmica protiv SAD.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije