Remiji Lige prvaka: Inter i Manchster City potvrdili ulazak u polufinale

0
S. P. M.
Remiji Lige prvaka: Inter i Manchster City potvrdili ulazak u polufinale
Foto: Anadolija / Inter vs Benfica

Inter Milan i Manchster City su osigurali plasman u polufinale Lige prvaka.

Italijani su već u 14. minuti došli do prednosti, Nicollo Barella je precizan, asistirao je Lautaro Martinez. Fredrik Aursnes u 38. izjednačuje pogotkom glavom, asistirao mu je Rafa Silva. Poluvrijeme 1:1.

Silva je oborio Henrikha Mkhitaryana u 49. i zaradio prvi žuti karton na ovom susretu. Martinez volejem u 66. vraća vodstvo Interu. Joaquin Correa u 78. postiže još jedan gol za Italijane, asistirao mu je Federico Dimarco. Antonio Silva smanjuje prednost Intera u 86. minuti nakon što je Alex Grimaldo ubacio loptu. Petar Musa izjednačuje u sudijskoj nadoknadi. Konačan rezultat 3:3.

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

Inter je u prvom susretu savladao Benficu u Portugalu rezultatom 2:0, strijelci Barella (51') i Romelu Lukaku (82' penal).

Remi u Njemačkoj

Joao Cancelo je prvi požutio na Allianz areni u 11. minuti, oborio je Bernarda Silva. Trener Nijemaca Thomas Tuchel je prigovarao sudiji, on mu je pokazao žuti karton u 19, minuti. Dayot Upamecano u boksu igra rukom, sudija pokazuje na bijelu tačku u 35. minuti. Erling Haaland je bio neprecizan, lopta je otišla preko gola. Ederson 'gubi vrijeme', te mu sudija pokazuje žuti karton u 44. minuti. Ilkay Gundogan i Joshua Kimmich u završnici prvog dijela zaražuje žute kartone zbog svađe. Prvi dio bez golova 0:0.

Haaland je donio vodstvo Građanima u 57. minuti nakon još jedne greške Upamecana. Benjamin Pavard je oborio Jack Gaelisha u 60., još jedan žuti karton na ovom meču. Sada Manuel Akanji igra rukom u 82. minuti, penal za Njemačku ekipu. Kimmich je precizan. Tuchel u 87. minuti dobija drugi žuti karton, Bavarci nastavljaju igru bez trenera. Rezultat na kraju drugog poluvremena 1:1.

City je na Etihadu porazio Bavarce 3:0, strijelci Rodri (7'), Silva (70') i Haaland (76').

Inter će u polufinalu igrati protiv gradskog rivala AC Milan, dok će se City boriti sa Real Madridom. Milan je u četvrtfinalu izbacio Napoli, a Madrid je kući poslao Chelsea.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije