Real navodno spreman za dovođenje Neymara: PSG-u nude Ronalda i 100 miliona eura

Radiosarajevo.ba
Real navodno spreman za dovođenje Neymara: PSG-u nude Ronalda i 100 miliona eura
Cristiano Ronaldo, koji je nedavno osvojio petu Zlatnu loptu i koji je proglašen najboljim sportistom Europe, uskoro bi se mogao naći na izlaznim vratima Real Madrida, prema glasinama španskih medija.

Tačnije, navodi se kako Real sprema veliku razmjenu s Paris Saint Germainom, te kako žele u svoj klub dovesti dojučerašnjeg ljutog rivala - Neymara, prenosi Goal.

Vijest se pojavila u španskom listu Diario Gol, te je prema njihovim navodima Florentino Perez već spremio ponudu za PSG koja glasi: Ronaldo plus 100 miliona eura za Neymara.

Predsjednik Reala u više je navrata iskoristio priliku izraziti divljenje brazilskim napadačem i želju za njegovim dolaskom na Santiago Bernabeu te se vjerovalo kako u Realu imaju plan stvoriti jedan od najubojitih tandema u historiji nogometa. Ipak, čini se kako u kraljevskom klubu ipak nemaju dovoljno resursa za finansiranje takva dva 2kapitalca".

No, glavna prepreka u ovom poslu bio bi upravo Cristiano Ronaldo za kojeg je teško vjerovati da bi pristao biti dijelom razmjene i preseliti u pariški klub koji je, činjenično, klasa ispod nivoa Reala koji je u 2017. godini osvojio rekordnih pet titula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije