Real Madrid želi velikog talenta iz Francuske: Za 18-godišnjaka spremni dati više od 117 miliona KM

0
Radiosarajevo.ba
Real Madrid želi velikog talenta iz Francuske: Za 18-godišnjaka spremni dati više od 117 miliona KM
Foto: Twitter / Florentino Perez

Jedan od najvećih klubova na svijetu Real Madrid je poznat kao tim koji uvijek želi imati najveće zvijezde, ali su sada 'promijenili ploču', te su spremni na dugoročne investicije u svoju ekipu. 

Dug je niz talenata kojeg je Florentino Perez, predsjednik Real Madrida, doveo u prethodnih nekoliko godina u Kraljevski klub. Igrači poput Aureliena Tchouamenija, Eduarda Camavinge, Judea Bellinghama, Viniciusa Jr, Rodryga, Endricka i drugih došli su kao veliki talenti, a sada su nosioci igre ovog velikana.

Već se aktivno govori o kruni ovog procesa te velikoj želji Real Madrida još od 2021. godine, Kylianu Mbappeu, ali čini se da shopping Kraljeva neće stati samo u Parizu. Naredna 'stanica' u Francuskoj mogao bi biti grad Lille, a razlog je fantastični 18-godišnjak Leny Yoro. 

Meteorolozi objavili detaljnu prognozu do 20. maja: Velike promjene vremena pred nama

Meteorolozi objavili detaljnu prognozu do 20. maja: Velike promjene vremena pred nama

Yoro je od 2022. godine član Lillea, iako je debi imao u sezoni 2021-22 kada je bio član omladinske ekipe kluba. Iako ima tek 18 godina, Yoro je već skupio 43 nastupa u seniorskoj konkurenciji francuskog kluba. 

Kako javlja španska Marca, inače dobro informisana u glavnom gradu Španije, cijena za Yoroa koju je postavio Lille je 60 miliona eura (117 miliona KM). Real Madrid je za mladog štopera to spreman platiti, a transfer bi se trebao desiti naredno ljeto. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije