Real Madrid na krilima Ronalda poletio za zemlju zmajeva

Radiosarajevo.ba
Real Madrid na krilima Ronalda poletio za zemlju zmajeva
Real Madrid je večeras na svom Santiago Bernabeu stadionu u prvom susretu polufinala Lige prvaka dočekao gradskog rivala Atletico. Slavio je Real rezultatom 3:0 i došao do velike prednosti uoči revanša na Vicente Calderonu.

Real je posljednje dvije Lige prvaka osvojio upravo trijumfom protiv Atletico Madrida u finalu. Prvi put su slavili 2014. godine u Lisabonu rezultatom 4:1 nakon produžetaka. Prošle godine Real je na San Siru boljim izvođenjem jedanaesteraca došao do svoje 11. titule prvaka Evrope.

Prvu veliku priliku vidjeli smo u sedmoj minuti susreta. Kombinovali su Carvajal i Isco, ali je udrac desnog beka Real Madrida zaustavio Oblak. Real je poveo u desetoj minuti susreta. Nakon gužve u šesnaestercu lopta dolazi do Casemira, a Brazilac je vraća u peterac gostiju za Ronalda, koji udarcem glavom matira nemoćnog Oblaka.

Do drugog gola Real je mogao u 16. minuti. Nakon kornera šutirao je Varane, ali Oblak spašava Jorgandžije. Kevin Gameiro je mogao u 17. minuti donijeti izjednačenje Atleticu. Koke je poslao odličnu loptu iza leđa odbrane Reala, ali je Navas uspio zaustaviti Francuza.

U 24. minuti susreta Luka Modrić šutira pored desne stative gola Oblaka. Atraktivno je u 29. minuti pokušao Karim Benzema, ali njegove makazice nakon centaršuta Ronalda nisu pronašle put do mreže. Dobru priliku gosti su imali u 32. minuti. Griezmann je centrirao, a Godin u padu šutirao preko gola Navasa. Do odlaska na odmor nije bilo većih prilika, a u samom finišu povrijedio se Carvajal, pa je Zidane na teren morao poslati Nacha.

Prvih deset minuta drugog poluvremena nije donijelo velike prilike, igralo se većinom između dva šesnaesterca. U 57. minuti šutirao je Carrasco, ali visoko preko gola Navasa. Kraljevi su zaprijetili u 67. minuti. Kroos je uposlio Benzemu, a Francuz šutira preko gola gostiju.

Odlično je u 72. minuti centrirao Asensio, ali je Godin intervenisao ispred Ronalda. Fantastični Portugalac u 73. minuti postigao je svoj 102. gol u Ligi prvaka. Benzema je izdržao duel s Godinom, poslao loptu za Ronalda koji odličnim udarcem matira nemoćnog Oblaka. Ronaldo je svoj treći gol postigao u 86. minuti susreta. Lucas Vazquez je prošao po desnoj strani, vratio loptu do Ronalda koji trese mrežu Atletica. Ostalo je do kraja susreta 3:0 za domaće. 

Revanš susret na rasporedu je desetog maja na stadionu Vicente Calderon. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije