Real krenuo po pojačanja: Perez želi dovesti Pjanića u Kraljevski klub

Radiosarajevo.ba
Real krenuo po pojačanja: Perez želi dovesti Pjanića u Kraljevski klub
Budućnost Tonija Kroosa u Real Madridu sve češće se dovodi pod znak pitanja, a španski Don Balon piše kako bi ga u slučaju odlaska predsjednik Kraljevskog kluba Florentino Perez volio zamijeniti - Miralemom Pjanićem.

Bivši igrač Bayerna ne bi imao ništa protiv odlaska iz Kraljevskog kluba tokom ljetnog prijelaznog roka, a kao primarnu destinaciju, navodno, vidi Manchester City u kojem bi ponovno radio s Pepom Guardiolom.

No, City bi u njegovu dovođenju konkurenciju mogao imati prvenstveno u Liverpoolu jer je Kroos ranije izjavio kako bi tokom karijere volio surađivati s Jurgenom Kloppom.

Real je njegovu želju za odlaskom ozbiljno shvatio i krenuo u potragu za njegovim zamjenikom te se čini kako je upravo bh. reprezentativac označen kao idealan partner Luki Modriću u veznom redu.

Prema navodima Don Balona, Perez je već stupio u kontakt s Pjanićevim agentom te bi uskoro trebali uslijediti i pregovori s Juventusom oko kupovine bh. reprezentativca koji je u ovoj sezoni postigao četiri gola i upisao osam asistencija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije