Antonio Cassano: Ma koji Dybala, Pjanić je pravi šampion

Radiosarajevo.ba
Antonio Cassano: Ma koji Dybala, Pjanić je pravi šampion
Antonio Cassano unatoč godinama (35) i dugog perioda bez kluba i dalje ne odustaje. Bivši napadač Rome, madridskog Reala i Intera i dalje je gladan golova. Za talijanski Il Corriere dello Sport otvorio je dušu, prenosi Goal.com.

"Fudbaler sam i svaki dan treniram. Svi misle da sam prestao, ali to nije istina. Nemam 85 kila i veliki trbuh. I dalje želim igrati."

No, isključuje odlazak u neku od neuobičajenih destinacija poput Pirla i Del Piera.

"Pričamo li o iskustvu ili gubitku vremena? Neka takmičenja jednostavno nisu dovoljno kompetitivna, a s obzirom na moj karakter otišao bih nakon dva dana. U Serie A i dalje mogu raditi razliku."

"Juve će opet osvojiti ligu jer imaju najjaču klupu i sjajnog trenera koji zna kako osvajati titule. Dybala je sjajan igrač, ali nije šampion. Kada su ga prošle sezone uspoređivali s Messijem, puknuo sam od smijeha! Higuain, Pjanić i Buffon su jedini šampioni u Serie A."

Smatra kako trener Napolija Sarri i dalje ne može biti u istoj rečenici s drugim velikanima.

"Sarri je dobar trener i njegova momčad igra dobro, Ali, to su dobri igrači i bez njega. Osvajati titule i napraviti šampione znaju samo Allegri, Ancelotti, Capello i Guardiola. Bih li htio da me netko od njih trenira? Ne."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije