Puštena 'bomba' o dolasku Miloševića, a u tajnosti se dogovara transfer legende na klupu Zmajeva

12
A. S.
Puštena 'bomba' o dolasku Miloševića, a u tajnosti se dogovara transfer legende na klupu Zmajeva
Foto: Radiosarajevo.ba / Nogometni savez BiH

Nogometni savez Bosne i Hercegovine pregovorat će i sa Vedadom Ibiševićem o preuzimanju A reprezentacije, saznaje portal Radiosarajevo.ba od izvora u našoj "kući nogometa".

"Da, tačno je u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine žele Ibiševića na klupi. Zvanični pregovori još nisu počeli, ali su prvi kontakti ostvareni. Ibišević odlično poznaje ovu generaciju, sa mnogima je igrao od njih. Vjerujemo da ni Džeko ni Pjanić ne bi imali ništa protiv da upravo Vedo bude taj koji će naslijediti Kodru, iako i s njim nisu bili nezadovoljni", priča izvor iz Nogometnog saveza BiH za naš portal.

Poznato je da je u petak, 22. septembra, puštena vijest iz Srbije da će Savo Milošević biti novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Javio je Sport klub.

Sjajne vijesti na Grbavici: FK Željezničar okončao 2023. godinu u plusu više od 1.500.000 KM

Sjajne vijesti na Grbavici: FK Željezničar okončao 2023. godinu u plusu više od 1.500.000 KM

Ibisevic postigao pogodak protiv Argentine
Foto: Arhiv: Ibisevic postigao pogodak protiv Argentine

"Milošević je želja predsjednika Nogometnog saveza BiH Vice Zeljkovića. No, znate kako je Milošević loše pričao o ratu u BiH, hvalio ratnog zločinca Slobodana Miloševića. Sve to je "rampa" da za njegov dolazak u Sarajevo. A digli bi se i navijači, a to u ovom trenutku Zeljkoviću ne treba pa će u narednih 48 sati krenuti u realizaciju dolaska Ibiševića na klupu Zmajeva", priča nam izvor iz NSBiH.

Nezvanično: Savo Milošević će biti novi selektor Zmajeva?

Nezvanično: Savo Milošević će biti novi selektor Zmajeva?

Zanimljivo - važnu ulogu u ovom trenutku igra i Zvjezdan Misimović, sportski direktor reprezentacije BiH. No, Miske se po pitanju izbora novog selektora još nije oglasio.

No, oglasio se Vahid Halilhodžić. On je u razgovoru za Radiosarajevo.ba kazao da ne želi biti selektor Zmajeva, ali i da ne želi popiti kafu sa Vicom Zeljkovićem, jer ga je "prevario i nije nazvao na telefon prema ranijem dogovoru sa prijateljima posrednicima."

Zanimljivo će biti narednih dana, a imenovanje novog selektora Zmajeva očekuje se u toku sedmice koja dolazi. 

Novi selektor bi trebao povesti Zmajeve 13. oktobra kada slijedi gostovanje Lihtenštajnu. Tri dana  (16. oktobar) kasnije u Zenici slijedi okršaj sa Portugalom.

/ Anketa

Ko je najbolji izbor za novog selektora nogometne reprezentacije BiH?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije