Prvotimci Sarajeva posjetili Vedranov grob, i Željo se prisjetio godišnjice

Radiosarajevo.ba
Prvotimci Sarajeva posjetili Vedranov grob, i Željo se prisjetio godišnjice
Prije tačno osam godina ubijen je navijač fudbalskog kluba Sarajevo, 24-godišnji Vedran Puljić. Mladić je ubijen iz vatrenog oružja, 4. oktobra 2009. godine, u masovnim neredima navijača Širokog Brijega i Sarajeva koji su izbili kod stadiona Pecara.

Osmu godinu zaredom, stručni štab i fudbaleri FK Sarajevo su posjetili mjesto gdje Vedran Puljić počiva u miru.

Prvotimci FK Sarajevo na čelu sa Husrefom Musemićem jutros su posjetili grob ubijenog navijača Bordo tima Vedrana Puljića.

Oni su ispred Bordo kluba postavili vijenac na njegov grob i na taj način obilježili osmu godišnjicu od njegovog ubistva.

Također, i gradski rival FK Željezničar se objavom putem zvaničnog Facebook profila prisjetio godišnjice ubistva Vedrana Puljića u Širokom Brijegu.

FK Sarajevo danas je izdalo i saopćenje povodom godišnjice ubistva Vedrana Puljića, koje vam u potpunosti prenosimo:

"Danas, 4.10.2017. godine, navršava se osam tužnih godina od ubistva Vedrana Puljića, navijača Fudbalskog kluba Sarajevo. Prije osam godina, u dešavanjima ispred stadiona “Pecara” u Širokom Brijegu ubijen je naš navijač, a danas, poslije toliko vremena, njegov ubica još uvijek nije doveden pred lice pravde. Također, nisu ni procesuirane osobe, koje su ranile još šest naših navijača.

Godinama u nazad svjedoci smo različitih zataškivanja, bjegstva iz pritvora, prebacivanja postupka u drugu državu i izokretanja stvarnosti i realnih događaja iz Širokog Brijega u oktobru 2009. godine, a uz sve to, iznova se pojavljuju nove informacije o sudskom postupku osumnjičenog za ubistvo, Olivera Knezovića, koji je prije nekoliko dana i oslobođen optužnice za ubistvo Vedrana Puljića. On se odlukom Županijskog odvjetništva u Splitu tereti samo za pokušaj ubistva te opću opasnu radnju, a FK Sarajevo se prethodno oglasio povodom toga i osudio takvu neljudsku odluku.

Fudbalski klub Sarajevo još jednom poziva organe pravde Bosne i Hercegovine da urade sve što je u njihovoj nadležnosti i mogućnosti da pravda stigne ubicu Vedrana Puljića. Naš klub, nikada neće zaboraviti šta se desilo u Širokom Brijegu i ime “Vedrana Puljića” zauvijek će ostati u našim srcima. Pravda će stići njegovog ubicu kad tad, a Fudbalski klub Sarajevo, će u skladu sa ranijim najavama, usmjeriti finansijska sredstva ostvarena od prodaje ulaznica sa posljednje dvije utakmice. Fudbalski klub Sarajevo usmjerit će za troškove sudskog postupka 1 KM od svake prodate ulaznice protiv Širokog Brijega (16.9.2017. – 2121 prodata ulaznica – 2121, 00 KM), te kompletan prihod od prodaje ulaznica protiv Krupe (2.10.2017. – 1640 prodatih ulaznica – 7418, 00 KM), odnosno ukupan novčani iznos od 9539,00 KM za podršku u ovom slučaju."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije