Promjenom optužnice protiv Olivera Knezovića nastoji se izokrenuti istina

Radiosarajevo.ba
Promjenom optužnice protiv Olivera Knezovića nastoji se izokrenuti istina
Fudbalski klub Sarajevo izdao je saopćenje u povodu odluke Županijskog odvjetništva u Splitu koje je izmijenilo optužnicu za Olivera Knezovića, te se on više ne tereti za ubistvo Vedrana Puljića i ranjavanje još šestorice navijača Sarajeva.

Dodaju da su s obzirom na promjenu optužnice, prema kojoj se Knezović sada tereti za pokušaj ubistva, te za opšte opasnu radnju, događaji iz oktobra 2009. godine izvrnuti i ne prikazuju u istinitom svjetlu.

"Gotovo osam godina nakon nemilih događaja ispred stadiona Pecara u Širokom Brijegu, pravda još uvijek nije stigla ubicu i druge osobe, koji su koristili oružje u napadu na navijače našeg kluba i ovim putem FK Sarajevo ističe svoju duboku razočaranost zbog promjene optužnice, koja očito za cilj ima trajno zataškavanje i prikrivanje istine iz Širokog Brijega. Velika je sramota pravnog sistema i društva da ubica jednog mladog života skoro osam godina nakon tog stravičnog čina, još uvijek nije procesuiran i kažnjen. Umjesto da 'pravna država' koristi svoje mehanizme, a sudstvo rješava slučajeve i stane u zaštitu građana ove države, iz godine u godinu gledamo scene poput bijega osumnjičenog iz pritvora, nepojavljivanja na ročištima, premještanja slučaja u drugu državu, te iznova svjedočimo ogromnom nacionalističkom i fašističkom navijanju punom mržnje i svega onoga što svoje mjesto treba vidjeti u popravnim domovima i zatvorima, a ne na fudbalskim stadionima", navode iz kluba s Koševa.

Ističe se da FK Sarajevo stoji uz svoje navijače u višegodišnjim traganjima za pravednim sudskim postupkom i konačnom prikazivanju istine o dešavanjima iz oktobra 2009. godine.

"Klub će od ostvarenih prihoda od predstojeće dvije domaće utakmice protiv Širokog Brijega i Krupe usmjeriti sredstva ka finansiranju postupka suđenja u ovom slučaju. FK Sarajevo apeluje na nadležne organe da urade sve što je u njihovoj nadležnosti i moći da pravda stigne ubicu Vedrana Puljića. Današnja utakmica protiv Širokog Brijega, koja se igra na Koševu sa početkom u 19 sati, derbi je osmog premijerligaškog kola i uz podršku navijača, vjerujemo u pobjedu izabranika Husrefa Musemića. Pravna bitka treba ostati u sudnici i nipošto ne smijemo dozvoliti da nemile scene i nasilje budu dio bh. fudbala", zaključuju iz FK Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije