Prvo poluvrijeme: BiH napravila nekoliko sjajnih šansi

Radiosarajevo.ba
Prvo poluvrijeme: BiH napravila nekoliko sjajnih šansi
Reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je prvo poluvrijeme na Bilinom polju protiv Crne Gore neriješeno 0:0, a u ovom meču od reprezentativnog dresa oprostile su se tri legende Zmajeva Zvjezdan Misimović, Vedad Ibišević i Emir Spahić.

Legende bh. reprezentacije napustile su teren u 21. minuti, a u igru su ušli njihovi nasljednici Bičakčić, Sarić i Kodro.

Kapiten Crne Gore Fatos Beqiraj uručio je i prigodne poklone Misimoviću, Ibiševiću i Spahiću.

Prvo poluvrijeme do 30. minute uglavnom je bilo mirno, da bi potom reprezentacija BiH preuzela dominaciju na terenu.

Edin Džeko imao je sjajnu priliku u 31. minuti kada je sebi stvorio priliku, šutirao ali lopta nije uspjela pogoditi mrežu.

U 33. minuti Miralem Pjanić je pogodio stativu nakon što je nastala gužva u šesnaestercu Crne Gore.

U 35. minuti i Kenan Kodro je imao sjajnu priliku za vodstvo, šutirao je ali je golman Crne Gore uspio nekako zadržati loptu.

Edin Džeko je u 39. minuti imao 100-postotnu šansu nakon asistencije Edina Višće, ali je golman Crne Gore Petković uspio odbraniti udarac kapitena reprezentacije BiH.

U 42. minuti fauliran je Miralem Pjanić ispred šesnaesterca Crne Gore, Pjanić je šutirao ali je lopta se odbila od jednog igrača Crne Gore i otišla u korner. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije