Prvi čovjek Zvezde uporedio junaka protiv Liverpoola s legendom Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Prvi čovjek Zvezde uporedio junaka protiv Liverpoola s legendom Sarajeva
Foto: EPA / Milan Pavkov
Generalni direktor Crvene zvezde - Zvezdan Terzić razgovarao je za Anadolu Agency o uspjehu Crveno-bijelih u Ligi prvaka, a neizostavan je bio junak pobjede Zvezde nad Liverpoolom - Milan Pavkov.

Terzić smatra kako je Pavkov novi Husref Musemić Crvene zvezde.

"Mene više podseća na Musemića. Zvezda je kroz istoriju izgradila prepoznatljiv stil igre koji podrazumeva prodore po krilima i centaršuteve ka nekom klasičnom napadaču u šesnaestercu. Zato u svakom prelaznom roku tražimo igrača koji će konstitucijom i karakteristikama odgovarati toj poziciji.

Nekoga ko će biti dominantan pred protivničkim golom, skakača koji je neprikosnoven u igri glavom. Svi se protiv Zvezde zatvore, igraju u niskom bloku i taj bunker se najlakše razbija visokim loptama sa boka. Fudbalski sam sazrevao u doba kada je Husref Musemić žario i palio na terenima širom Jugoslavije. On je moj tip savršene ’devetke’ i drago mi je da smo sa Pavkovom dobili novog Musemića u Zvezdinom dresu", istakao je Terzić.

Podsjetimo Musemić je nakon osvojene titule sa Sarajevom 1985. godine pojačao redove Crvene zvezde iz Beograda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije