Sarajevo i Željezničar u dva kola "počastili" Savez sa 16.500 KM

Radiosarajevo.ba
Sarajevo i Željezničar u dva kola "počastili" Savez sa 16.500 KM
Foto: Dženan Kriještorac / Sarajevo - Željezničar
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine izrekla je danas kazne za klubove Premijer lige Bosne i Hercegovine, a zbog propusta u 16. i 17. kolu Premijer lige BiH.

Tako su Željezničar, Sloboda i Zrinjski kažnjeni jednom utakmicom bez prisustva navijača, dok su kazne izrečene i za propuste u organizaciji utakmice.

Tako je Sarajevo kažnjeno sa 8.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava na derbiju, dok je zbog pirotehnike gostujući tim kažnjen sa 4.500 KM.

Sarajevo je zbog upotrebe pirotehnike navijača u Mostaru kažnjeno sa 2.000 KM, a Plavi zbog loše organizacije utakmice sa Tuzlom i neodgovornog ponašanja domaćih navijača sa 2.000 KM.

Zrinjski je zbog loše organizacije utakmice i neodgovornog ponašanja domaćih navijača i upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren za igru u susretu sa Sarajevom kažnjen sa 5.500 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije