Prva utakmica UEFA-e s publikom nakon pola godine: Klubovi dobili po 3.000 ulaznica

Anadolija
Prva utakmica UEFA-e s publikom nakon pola godine: Klubovi dobili po 3.000 ulaznica
Foto: Hungary Today / Arena Puskas

Evropska fudbalska federacija (UEFA) odlučila je Sevilli i Bayernu iz Munchena, koji će se sastati u Superkupu Evrope 24. septembra u Budimpešti, odobriti po 3.000 ulaznica za navijače, objavili su španski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Oba kluba dobila su po jednak broj ulaznica za duel na Areni Puskas. Utakmica bi trebala poslužiti kao test za postepeni povratak navijača na fudbalske stadione u sezoni 2020/21, a odlučeno je da će biti popunjeno 30 posto kapaciteta stadiona u glavnom gradu Mađarske. S obzirom da je kapacitet arene Puskas nešto više od od 67.000 mjesta, to znači da će moći prisustvovati oko 20.000 ljudi.

Stroge javno-zdravstvene smjernice zbog COVID-19 ostaće na snazi za navijače koji dolaze iz Njemačke i Španije, a svi koji doputuju moraće napustiti Mađarsku u roku od 72 sata od završetka utakmice.

Duel pobjednika Lige Evrope Seville i Lige šampiona Bayerna za prvi evropski trofej u sezoni igraće se 24. septembra sa početkom u 21 sat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije