Prvi meč 1/16 finala: SFK 2000 Sarajevo odolio favorizovanim Ruskinjama

Fena
Prvi meč 1/16 finala: SFK 2000 Sarajevo odolio favorizovanim Ruskinjama
Nogometašice SFK 2000 Sarajevo i ruskog tima Rossiyanka odigrale su bez golova prvu utakmicu 1/16 finala Lige prvaka na stadionu 'Asim Ferhatović Hase' u Sarajevu.

Favorizovane Ruskinje, koje u svom sastavu imaju 11 domaćih i pet stranih reprezentativki agresivno su ušle u ovaj susret, ali su  prvakinje BiH većim dijelom bili ravnopravan protivnik.

Ruskinje su napadale, a izabranice Samire Hurem kontranapadima pokušavale ugroziti gol Yulie Grichenko.

Rossiyanka je imala najbolju priliku na utakmici u 65. minutu, kada je prečku pogodila Elena Terekhova.

Kako se bližio kraj meča Ruskinje su pojačavale napade i sve više prijetile Almini Hodžić, kojoj je zbog učestalih sudara s protivničkim igračicama u dva navrata morala biti ukazana pomoć.

U posljednjih dvadeset minuta utakmice SFK 2000 se uglavnom branio od napada Ruskinja koje su željele doći do pogotka i već u prvom meču napraviti veliki iskorak ka osmini finala takmičenja.

Iako su Ruskinje imale još nekoliko prilika i šuteva u ovir gola, promjene rezultata nije bilo. SFK 2000 je tako uspio sačuvati aktivan rezultat pred revanš koji će biti odigran 13. oktobra u Khimkiju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije