Prva pobjeda Širokobriježana ove sezone

Fena
Prva pobjeda Širokobriježana ove sezone
Nogometaši Širokog Brijega zabilježili su prvu pobjedu ove sezone u BH Telecom Premijer ligi BiH. 

Širokobriježani su večeras na zeničkom Bilinom polju slavili protiv Čelika sa 1:0 (0:0), golom Luke Menala u 85. minuti. 

Zeničani su od 60. minute  igrali s igračem manje, nakon što je Anes Haurdić dobio crveni karton  zbog oštrog starta s leđa nad Denijem Ćorićem.

U prva dva susreta 5. kola nogometaši Sarajeva u Kaknju su igrali bez golova s ekipom Mladosti, dok je Krupa na domaćem terenu pobijedila Olimpic sa 2:0 (1:0). 

Ekipa Krupe nastavila je sa sjajnim rezultatima. Novi premijerligaš je na domaćem terenu ostvario drugu pobjedu u sezoni, a s dva nova pogotka Elvir Koljić (35. i 61. minut) izdvojio se na čelu liste strijelca sa sedam golova. 

Nogometaši Sarajeva i Mladosti zabilježili su svoj drugi remi u prenstvu, a uz  Slobodu, ostali su jedine neporažene ekipe u dosadašnjem dijelu sezone.  

Na tabeli Sarajevo je ostalo na drugoj poziciji s devet bodova,dok je s bodom manje ekipa Krupe skočila na treće mjesto. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije