Prosinečki uoči meča sa Austrijom i Španijom: Robi poziva novog Zmaja

A. S.
Prosinečki uoči meča sa Austrijom i Španijom: Robi poziva novog Zmaja
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Robert Prosinečki

Polako se bliži 15. novembar kada nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuje važan susret u UEFA ligi nacija protiv Austrije u Beču. Tri dana kasnije, 18. novembra, pulene selektora Roberta Prosinečkog očekuje i prijateljska utakmica protiv Španije, u Las Palmasu.

Prosinečki 2. novembra otkriva Zmajeve za Austriju i Španiju

Prosinečki je za petak, 2. novembar najavio objavljivanje spisak kandidata za dva naredna susreta, a prema pisanju portala Estrepublicain.fr, Robi je već uputio poziv novom Zmaju - Ermedinu Demiroviću

Ermedin Demirović - undefined

Foto: Facebook: Ermedin Demirović

Ovaj nadareni mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je prošle sezone na sebe pažnju skrenuo sjajnim igrama u dresu španskog Alavesa, ove sezone je jedan od boljih igrača francuskog Sochauxa.  

U članku koji je objavljen na ovom francuskom portalu naglašeno je da je Demirović već dobio poziv za A-tim BiH, koju očekuju dva susreta sa Austrijom i Španijom.

Poznavajući kvalitete Demirovića, vjeruje se da dueli protiv Austrije i Španije neće biti jedini za koje je dobivao pozive selektora Prosinečkog, koji je nas klupi Zmajeva u seriji od sedam susreta bez poraza.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije