Bordo i Plavi najavili veliki derbi!

Radiosarajevo.ba
Bordo i Plavi najavili veliki derbi!
Fudbalski klub Željezničar sutra će na stadionu Grbavica odmjeriti snage s vječitim rivalom Fudbalskim klubom Sarajevo u prvom kolu BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Danas je održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili treneri dva tima, Miloš Kostić i Almir Hurtić, te kapiteni, Aleksandar Kosorić i Haris Duljević. 

"Mogu da kažem da je dobro što su pripreme iza nas jer i mi kao i navijači jedva čekamo utakmice. Naša ekipa je spremna i fizički i psihički na sezonu, a vjerujem i na sutrašnji derbi. To su utakmice koje normalno ne krasi neki lijepi fudbal, nego puno trke, agresije i emocija. U takvim utakmicama obično odluči jedna greška i zato je mnogo bitno da u sutrašnjoj utakmici ostanemo trijeznih glava i maksimalne discipline kroz svih 90 minuta. Ja se nadam da dobar rezultat neće izostati. Igramo pred našim Manijacima i to nam je dodatni motiv da pokažemo da smo spremni. Želimo u prvenstvo ući kako treba", izjavio je danas Kostić.

"Historija je tu da se piše i svaka nova utakmica piše historiju. Naš fokus je na sutrašnjoj utakmici. I Sarajevo i mi imamo dosta novih igrača i sve to treba ukomponovati. Ti novi igrači možda ne ulaze u derbi s toliko pritiska, tako da to može biti neki faktor iznenađenja. Nekad nas emocije ponesu, tako da je hladna glava bitnija i može donijeti pobjedu.

Kosorić je najavio najveću poslasticu bh. fudbala!

"Nismo još svi osjetili takmičarski ritam, ali to ne bi trebalo predstavljati problem - spremni smo za utakmicu, znamo šta šef traži od nas. Igramo pred našim navijačima i to je dodatni motiv, ako je dodatni motiv uopšte potreban. Pobijedili smo u posljednja dva derbija i to će nam dati dodatnu snagu, a sutra želimo pobijediti. Ovim putem želim brz oporavak Adnanu Kovačeviću i nadam se da ćemo na proljeće odmjeriti snage na terenu."

"Sutrašnja utakmica i zaslužuje ogroman publicitet i mislim da nam je potrebno što više ovakvih utakmica. Što se tiče naše ekipe, dobro smo se psihički spremili, ali i taktički. Svi su spremni osim Kovačevića i Mihojevića, koji neće konkurisati", smatra Hurtić i dodaje:

"Ovo je veoma bitna utakmica za nas, možda je žrijeb i tako htio da se odmah sastanemo s gradskim rivalom. Zbog toga utakmica možda i neće biti na nivou jer imamo dosta novih igrača u oba tima. Ja bih lično volio da se ova utakmica igra u trećem ili četvrtom kolu, no ipak mislim da će utakmica i atmosfera biti dobre. U ovoj sezoni imamo velika očekivanja i želimo pozitivan rezultat.

Željezničar ima dvije pobjede, ali svaka utakmica je novi izazov, tako da to neće utjecati na nas i nećemo razmišljati o tim stvarima. Ulazimo u sutrašnju utakmicu puni elana, a želimo se i revanširati za poraze. Bitno je da u utakmicu uđemo hladne glave. Imamo maksimalnu koncentraciju za sutrašnju utakmicu i ne razmišljamo šta je bilo ranije. Mi smo svi profesionalci i igrači su navikli da se bore s pritiskom. Tako da ne vidim nikakav problem s te strane. Rezultat neće izostati ako ispunimo sve dogovoreno."

"Ja sam trener i ne želim puno komentarisati suđenje, no svi smo vidjeli šta se dešavalo na posljednjoj utakmici. FK Sarajevo ima apsolutno povjerenje u Savez, Ognjen Valjić je odličan sudija i ne vidim tu nikakav pritisak. Jednostavno, želimo da se poslije utakmice priča samo o fudbalu, a ne o suđenju, kao što je to bilo na zadnjem derbiju."

Duljević je obećao da će Bordo tim dati sve od sebe na derbiju.

"Što se tiče derbija, ovo je nešto što je više od utakmica. Odradili smo pripreme na najbolji mogući način i žao mi je što Kovačević i Mihojević neće igrati. Bit će ovo teška utakmica, ali imamo dosta motivacije i s dosta truda bi trebali doći do pozitivnog rezultata, koji bi nam bio bitan za nastavak prvenstva. Želim pozvati navijače, koji su naš dvanaesti igrač."

"Što se tiče utakmice, u Bordo dresu uvijek želim dati sve od sebe. Svoju situaciju sam prepustio klubu, a ako se uspije nešto završiti to će ići preko kluba."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije