Prijateljske utakmice: Crna Gora savladala Sjevernu Makedoniju, Srbija bolja od Kipra

0
Radiosarajevo.ba
Prijateljske utakmice: Crna Gora savladala Sjevernu Makedoniju, Srbija bolja od Kipra
Foto: Fudbalski savez Srbije / Fudbalska reprezentacija Srbije/Arhiv

U večernjem terminu odigrane su dvije prijateljske utakmice u kojima su snage odmjerili Kipar i Srbija te Crna Gora i Sjeverna Makedonija.

Kipar i Srbija igrali su svoj peti prijateljski meč i zanimljivo je da Kipar nikada nije ostvario pobjedu u duelima sa Srbijom. Da Srbija ostane neporažena potrudio se Sergej Milinković-Savić, vezni igrač Al-Hilala, već u ranoj fazi utakmice, tačnije u sedmoj minuti kada je pogodio za ispostavit će se konačnih 0:1. Asistent pobjedničkog gola bio je veznjak Udinesea Lazar Samardžić.

Nedugo nakon vodećeg gola, Srbija je mogla uduplati prednost u 11. minuti, ali je jedanaesterac Aleksandra Mitrovića odbranio Joel Mall.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Srbija je nakon nove pobjede došla do četvrte ukupne u duelima sa Kiprom. Narednu utakmicu Kipar će igrati protiv Moldavije u junu, dok će reprezentacija Srbije u istom periodu odmjeriti snage sa Austrijom i Švedskom te na taj način odraditi posljednje pripreme pred nastup na Euru.

U mini komšijskom derbiju snage su odmjerili Crna Gora i Sjeverna Makedonija. Bio je to četvrti međusobni omjer ove dvije reprezentacije. Pobjedu su golom Stevana Jovetića iz 45. minute slavili domaćini.

Otkazana utakmica između BiH i Izraela!

Otkazana utakmica između BiH i Izraela!

Reprezentacije Crne Gore i Sjeverne Makedonije nisu izborile nastup na Evropskom prvenstvu pa će u junu u okviru priprema za Ligu nacija igrati prijateljske utakmice. Crnogorci će igrati protiv Belgije dok će Makedonci snage odmjeriti sa Hrvatskom, piše SCsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije