Sablić i Kobiljar uoči utakmice protiv Širokog Brijega : Čeka nas derbi

1
Radiosarajevo.ba
Sablić i Kobiljar uoči utakmice protiv Širokog Brijega : Čeka nas derbi
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / FK Sarajevo

Povodom utakmice sedmog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između FK Sarajevo i NK Široki Brijeg, koja je na rasporedu u petak, na stadionu Asim Ferhatović Hase bordo klub je održao press konferenciju.

Na konferenciji za medije obratili su se Goran Sablić, šef stručnog štaba FK Sarajevo, kao i prvotimac Rijad Kobiljar.

“Sutra nad čeka derbi. Naša želja je da odigramo što kvalitetnije i uzmemo tri boda. Ne možemo računati na Đokanovića i Šabanovića, vraća nam se Dupovac”, rekao je Sablić u uvodu press konferencije, a potom se obratio i Kobiljar, koji je rekao:

Zbog prijetnji porodici: Irfan Peljto više neće suditi utakmice FK Sarajevo i FK Željezničar

Zbog prijetnji porodici: Irfan Peljto više neće suditi utakmice FK Sarajevo i FK Željezničar

“Teška utakmica. Pripremili smo se dobro. Vraćaju nam se Dupovac i Palić, što je svakako dobro. Imamo tri pobjede u nizu, očekujemo i sutra dobar rezultat”.

Sablić je od januara 2017. do juna 2018. godine sjedio na klupi Širokobriježana, piše SCsport.

“Sigurno da sam imao lijep period u Širokom, ali to ne mijenja ništa što se tiče same utakmice. Od igrača i sebe je da se fokusiramo s ovim što imamo. Nije idealno, ali rijetko gdje jeste. Fokus je na dobrom radu. Energija, pozitivnost i tu smo sada gdje jesmo”, rekao je trener Sarajeva, osvrnuvši se na ekipu sa Pecare:

Široki je promijenio momčad. Teško primaju golove, očekujem i sutra dobar otpor. Imaju i oni problema, ali dolaze po bodove”.

Ni u utakmici sedmog kola Sablić neće moći sjediti na klupi Sarajeva jer još uvijek nije registrovan.

“Pozitivni signali stižu da bi se mogla riješiti situacija s registracijom”, istakao je trener Sarajeva.

Sablić se osvrnuo na ekipu Sarajeva.

Svi igrači pružaju maksimum i imaju svoja prava, moja pozicija je takva da moram zaštiti momčad. Priča se da zaustavljam neke transfere, ali to nije moj posao. Na njima je da donesu odluku, samim igračima. Ljudi u klubu se trude da se situacija riješi što prije”, rekao je Sablić, dodavši:

“Oremuš je karakterno igrač kojeg bi svaki trener poželio. Fanimo je povrijeđen, to je jedina istina. Njemu je isto istekla radna dozvola, da nije tako konkurirao bi za sutrašnju utakmicu”.

Riječ je ponovo uzeo Kobiljar, koji je povratnik na Koševo.

“Sretan sam što sam se vratio. Mislim da sam napravio pravu odluku, očekujem iskorak. Zaista sam sretan sada”, istakao je veznjak Sarajeva.

Bordo klub će u septembru odigrati prijateljsku utakmicu sa Novim Pazarom.

“Ovo nije lak period za igrače koji ne mogu igrati. Trudimo se održavati im formu. U subotu u septembru igramo prijateljsku s Novim Pazarom”, dodao je Sablić.

Sarajevo traži pojačanja, ali ne želi donositi ishitrene odluke.

“Tražimo pojačanja još. Ali nemam potrebu da dovedem igrača samo da bismo doveli nekoga. Dakle, tražimo igrače koji mogu biti pojačanje i participirati na utakmicama. Imamo i nekolicinu dobrih potencijala, pokušavamo im davati prostor da se razvijaju”, istakao je šef struke bordo tima, piše SCsport.

Za kraj osvrnuo se i na Darka Bodula, koji pruža fenomenalne partije u bordo dresu.

“Bodul je imao karijeru takvu da je bio nositelj u svojim momčadima. Ima personality i karizmu. Mene ne iznenađuje ovo što pokazuje, trebate mu samo dati prostor. Zadovoljan sam s njim, ali i ostalima. Svi su dali doprinos”, rekao je Sablić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije