Press FK Željezničara: Mnogi su očekivali smjenu Bašića ali to se nije dogodilo...

0
Radiosarajevo.ba
Press FK Željezničara: Mnogi su očekivali smjenu Bašića ali to se nije dogodilo...
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Samir Bekrić

FK Željezničar je danas je imao vanredno obraćanje javnosti i to nakon što je klub u problemu nakon četiri uzastopna poraza u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Na press konferenciji je govorio samo sportski direktor FK Željezničara, Samir Bekrić.

Sportski direktor je na press konferenciji odgovarao na pitanja novinara a također je govorio o transfer politici kluba, te igračkom kadru, te saradnji sa šefom stručnog štaba Nerminom Bašićem.

Sanel Kajan objavio dramatičan post: 'Voz koji je iz Sarajeva krenuo ka Mostaru, iskočio je iz šina'

Sanel Kajan objavio dramatičan post: 'Voz koji je iz Sarajeva krenuo ka Mostaru, iskočio je iz šina'

"Očekivali smo pad, ali ne da izgubimo tri-četiri utakmice. Trebali smo dobiti ove utakmice koje smo igrali kući, te smatram da smo donosili logične odluke što se tiče igračkog kadra i dovodili igrače koji su se uklapali u naš budžet. Nismo mogli dovesti igrača koji će biti prevaga, nismo mogli dovesti 'top igrače', nego karakterne momke koji će energijom donijeti nam rezultat", poručio je Bekrić.

"U trenutno situaciji ne možemo očekivati velike stvari. Dajem sve od sebe, upali smo u krizu i želim da što prije izađemo iz iste. Zahvaljujem se navijačima na podršci, neka budu strpljivi. Svjestan sam da pojedini momci nisu navikli na pritisak, da nisu igrali pred 10.000 navijača. Znam kako je meni bilo kada sam tek došao, vjerujem u ove igrače i vjerujem da mogu izaći iz krize", istaknuo je sportski direktor Samir Bekrić.

Nermin Bašić: 'Želimo da se vratimo na pobjednički kolosijek, vjerujem u svoju ekipu...'

Nermin Bašić: 'Želimo da se vratimo na pobjednički kolosijek, vjerujem u svoju ekipu...'

"Ne možemo očekivati velike stvari, budžet za igrače je možda i najmanji u ligi", istaknuo je Bekrić.

Na pitanje o dovođenju Edina Rustemovića, Bekrić je odgovorio:

"Sve smo radili u kordinaciji sa šefom Nerminom Bašićem. Edin Rustemović je bio prekorektan, rekao je da mu damo što možemo dati, a drugi su tražili deset i više hiljada platu. On je karakter, a nama je u cilju da igraju mladi igrači. On neće praviti problem ako igra mlađi igrač prije njega. Imamo mnogo problema, ne trebaju nam problemi takve prirode. Sudit ćemo svima nakon šest mjeseci, godinu dana..."

Mnogi su od današnje press konferencije očekivali obavijest o raskidu suradnje sa Nerminom Bašićem, međutim to se nije dogodilo. Čini se da uprava Željezničara još uvijek vjeruje šefu stručnog štaba i priželjkuje prekid 'crne serije' pod njegovim vodstvom.

Inače, klub s Grbavice sljedeću utakmicu igra u Kupu protiv Slobode, a potom im dolazi ekipa sa samog vrha tabele - Široki Brijeg.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije