Nermin Bašić: 'Želimo da se vratimo na pobjednički kolosijek, vjerujem u svoju ekipu...'

0
Radiosarajevo.ba
Nermin Bašić: 'Želimo da se vratimo na pobjednički kolosijek, vjerujem u svoju ekipu...'
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Nermin Bašić najavio susret protiv Sloge Doboj

Na Grbavici je, u Plavom salonu, održana konferencija za medije FK Željezničar uoči gostovanja Slogi u Doboju.

Meč u Doboju je ustvari zaostali meč drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a najavio ga je trener Plavih Nermin Bašić.

"Danas je 102. godina našeg kluba. Željovci, sretno", na početku je rekao Bašić.

Sarajevski flautista o noći koju je vrijedilo čekati: Adi Šehu svira jubilarni hiljaditi koncert

Sarajevski flautista o noći koju je vrijedilo čekati: Adi Šehu svira jubilarni hiljaditi koncert

Potom je govorio o Slogi i gostovanju u Doboju.

"Bolje ulaze u ovu utakmicu jer su zadnju pobijedili, a mi želimo da se vratimo na pobjednički kolosijek. Nismo imali sreće u zadnje dvije utakmice, u 90. minuti se lomilo sve. Duga je sezona i treba vjerovati u ono što radimo. Ta sreća se mora obrnuti, kao što nam se i dosad dešavalo", istakao je strateg Plavih.

Otkrio je da će Željo sutra vjerovatno biti bez dva ključna igrača – Mekića i Krpića.

Nermin Bašić najavio susret protiv Sloge Doboj
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba: Nermin Bašić najavio susret protiv Sloge Doboj

"Vraća se Rustemović koji je bitan igrač, a nećemo moći računati na Kosorića. Krpić i Mekić su povrijeđeni i platili smo danak. Jako teško da će biti u timu. Odradit ćemo jedan trening u Jelahu. Imamo tamo dosta navijača i biće to dobar trening. Nadam se dobroj utakmici i da ćemo imati sreće da pobijedimo kako ne bi ušli u neku negativu."

Analizirali smo utakmicu s GOŠK-om, odradili dva dobra treninga i idemo u Doboj", istakao je Bašić.

Kaže Bašić da je pozitivno što nema pada u igri, zalaganju i energiji.

"Više bi me brinulo da tu nema ideje, duela, energije, prilika… Protiv GOŠK-a smo dobili najviše dugih lopti i duela od svih utakmica. Pravili smo prilike i imali smo ih da pobijedimo utakmicu. Pozitiva je vidljiva i nema nekog pritiska. Znamo šta smo najavljivali, šta radimo i gdje želimo biti na kraju sezone. Znam da u BiH to brzo ode u drugi smjer. Ne treba ti protivnik – sam sebe ugušiš jer velika ljubav izraste u nešto drugo. Nadam se da to nećemo dozvoliti pobjedom u Doboju. Spremni smo na sve, sezona je duga, a mi možemo to! Ova ekipa je prije dva mjeseca usrećila navijače Želje i ne vidim zašto se ne bi mogli izvući iz krize ako u nju upadnemo. Možemo dobiti svakog u ovoj ligi. Najavljivao sam taj pad, desio se u rezultatskom smislu, ali ne i u igrama na terenu. To bi upalilo alarme. Vjerujem u svoju ekipu", rekao je Bašić.

Osvrnuo se opet na meč s GOŠK-om i poraz od 2:3.

Nermin Bašić najavio susret protiv Sloge Doboj
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba: Nermin Bašić najavio susret protiv Sloge Doboj

"Ja ne znam kako smo mi primili tri gola. Eurogol iz slobodnjaka i dvije kontre, a djelovali su bezazleno. Moramo biti pošteni i da smo i mi imali neke utakmice gdje smo gubili 2:0, a izjednačili. To je fudbal. Ono gdje je pritisak vidljiv – to je kod mlađih igrača. Oni teško mogu uhvatiti formu 90 minuta i to mi je žao. To su mladi momci i treba im dati podršku. Oni tek trebaju biti igrači. Na njima se slama negativna energija. Željin dres je težak i moraš se nositi s njim. Mislim da će to biti dobro. Imam veliki izazov da nešto u gostima napravimo", pričao je Bašić novinarima.

"Mi pokušavamo da igramo, a ja želim da budemo dobri u posjedu lopte i u tranziciji po osvojenoj lopti. Greške moramo smanjiti na minimum i krunisati neke stvari golovima. Ja u svojoj karijeri neću da se branim, pa makar nikad ne radio ovaj posao. Ja sam s Metallegheom napadao i Želju i Sarajevo na Koševu. Takav sam, a mislim da imam ekipu koja to može iznijeti", smatra Bašić.

Na pitanje o ambicijama rekao je :

Nermin Bašić najavio susret protiv Sloge Doboj
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba: Nermin Bašić najavio susret protiv Sloge Doboj

"Predsjednik je prije sezone rekao da je cilj stabilizacija kluba, a nikakve priče o tabeli nije bilo. Ja želim da igramo dobar fudbal i to je realno. Želimo napraviti bolji sistem koji će iznjedriti bolja vremena. Takvu atmosferu trebamo napraviti kao da imamo 20 miliona budžet. Da takvo bude ponašanje i da budeš ono što Željo jeste. Mi smo uradili dosta stvari i uradižemo. Sportski direktor pravi skauting službu u Prvoj ligi FBiH, u bivšoj Jugoslaviji i ulazimo polako na afričko tržište. Želimo sistem koji će funkcionisati i s Nerminom i bez Nermina", zaključio je trener Željezničara, prenosi scsport.

Utakmica protiv Sloge igra se u srijedu, 20. septrembra, od 15 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije