Nermin Bašić uoči GOŠK-a: "Dobro je što su svi zdravi, želimo unaprijediti našu igru"

0
Fena
Nermin Bašić uoči GOŠK-a: "Dobro je što su svi zdravi, želimo unaprijediti našu igru"
Foto: Facebook / Nermin Bašić

Fudbaleri Željezničara sutra, 15. septembra, na stadionu Grbavica dočekuju ekipu GOŠK-a, u susretu 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon pet odigranih susreta Plavi imaju devet osvojenih bodova i nalaze se na četvrtom mjestu ligaške tabele, dok je GOŠK deseti, s pobjedom, dva remija i tri poraza.

Željezničar se stoga nameće kao favorit u ovom meču, ali trener sarajevskog kluba Nermin Bašić upozorava da njegova ekipa to mora na dokazati na terenu. Bašić ističe da je ekipa iskoristila reprezentativnu pauzu da se osvježi i radi na novim taktičkim rješenjima.

Uspješno održana porodična poklon zabava 'Pjevajmo Sarajevu u Pionirskoj dolini'

Uspješno održana porodična poklon zabava 'Pjevajmo Sarajevu u Pionirskoj dolini'

"Želimo da unaprijedimo našu igru. Znamo da nije to na nivou koji želimo, jer težimo da budemo bolji. Ove sedmice smo dosta na tome radili, na posjedu, kreativnosti, a bitno je da svaki meč igramo sa puno energije, sa puno žara. Dobro je što su svi zdravi, Štilić se također vratio u trenažni proces, tako da je atmosfera u timu sjajna", rekao je Bašić na konferenciji za medije.

Podsjeća da je Gošk jedan od rijetkih klubova koji su dosta puta ispali iz Premijer lige, ali su uspjeli da se ponovno vrate.

"Dosta klubova ispadne jednom, dvaput i ugasi se. GOŠK stalno raste, gradi infrastrukturu, pravi ekipu i ide naprijed. Zaslužuju veliki respekt. Igraju sa dvije formacije. Često igraju s pet igrača u zadnjoj liniji, često napadaju iz kontranapada. Očekujemo da će to biti slučaj i i protiv nas, posebno jer igramo na Grbavici, gdje nemaju puno iskustva, ali žele se predstaviti u najboljem svjetlu. Mi tražimo rješenja za takve situacije, tražimo alternative, tražimo igrače koji mogu riješiti takve utakmice. Mislim da smo na dobrom putu i vidjet ćemo to sutra", dodao je.

Prvotimac Željezničara Haris Ovčina napominje da je ekipa Goška pokazala otpor mnogim klubovima.

"Protiv Sarajeva nisu uspjeli ostvariti dobar rezultat, ali nisu se lako predali. Mislim da trebamo biti oprezni. Željni su dokazivanja, a takve ekipe mogu dosta problema napraviti. Mislim da nije upitno da smo mi apsolutni favoriti i da sutra trebamo izaći pred puni stadion, pred naše navijače, da ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je Ovčina.

Susret Željezničar - GOŠK će biti odigran u petak u 18.30 sati na stadionu Grbavica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije