Prepoznajete li reprezentativca BiH: Poručio da željno čeka Messija i Ronalda

J. M.
Prepoznajete li reprezentativca BiH: Poručio da željno čeka Messija i Ronalda
Utakmicama posljednjeg kola u subotu je završena sezona Bundeslige. U sjeni prvog ispadanja bivšeg europskog prvaka HSV-a u "cvajtu", prošla je žestoka borba za mjesta koja vode u Ligu prvaka.

Na kraju je, pomalo neočekivano, do treće pozicije došao Hoffenheim i pridružio se Bayernu, Schalkeu i Borusiji Dortmund u najcjenjenijem europskom klupskom takmičenju.

Uspjeh Hoffenheima je pomalo nestvaran obzirom na činjenicu da su prošlog ljeta ostali bez dvojice reprezentativaca (Süle i Rudy), zimus bez trećeg (Wagner), a posljednje utakmice odigrali su bez još dva igrača iz nacionalne selekcije Njemačke – povrijeđenih Gnabryja i Demirbaya.

Bičakčić na utakmici protiv Borussije Dortmund - undefined

Bičakčić na utakmici protiv Borussije Dortmund (Twitter)

I pored toga, Hoffenheim je u posljednjoj utakmici pobijedio Borussiju Dortmund 3:1 i stigao do Lige prvaka. Jedan od najzaslužnijih za historijski uspjeh bio je bh. reeprezentativac Ermin Bičakčić koji je, u izjavi za ARD, poslije utakmice poručio "Messi, Ronaldo, čekamo vas u Sinsheimu".

Popularni Bičo je borac bez mane, i to od malena, što pokazuje i slika koju je objavio na twitteru dva dana uoči utakmice s Borussijom, kada je malo ko davao šanse desetkovanom Hoffenheimu protiv slavne Borussije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije