Povratak na "mjesto zločina": Dan kada je Sejad Salihović pokazao bosansko srce

J. M.
Povratak na "mjesto zločina": Dan kada je Sejad Salihović pokazao bosansko srce
U okviru 22. kola Bundeslige u subotu se na Westfalen stadionu u Dortmundu sastaju Borussia i HSV.

U redovima gostiju naći će se i bh. internacionalac Sejad Salihović koji je prošle nedjelje pokazao da i u 34. godini još može pomoći svom timu. Sali je ušao u igru u posljednjih 10-ak minuta i bio kreator izjednačujućeg pogotka za HSV protiv Hannovera.

Dobar nastup u posljednjoj utakmici predstavlja dobru preporuku da mu novi trener HSV-a Bernd Hollerbach ukaže povjerenje na gostovanju u Dortmundu.

Zapravo dilema ne bi trebalo biti, sugeriraju njemački mediji podsjećajući da je 18. maj 2013. godine na Westfalenu bio možda najveći dan u Salihovićevoj karijeri.

Njegov tadašnji klub Hoffenheim gostovao je u posljednjem kolu kod Borussije, zvaničnog prvaka Njemačke, u potrazi za bodovima spasa.

Borussia je vodila 1:0 do 15-ak minuta prije kraja kada je Salihović pokazao koliko je jako "bosansko srce".

U 77. minutu dosuđen je jedanaesterac za Hoffenheim, a loptu je na bijelu tačku postavio bh. reprezentativac. Preciznim udarcem pogodio je rašlje i izjednačio rezultat.

Pet minuta kasnije još jedan opravdano dosuđeni jedanaesterac za Hoffenheim. Ovaj put je pritisak bio jači, greške nije smjelo biti. Uz to, isključen je golman Borussije Roman Weidenfeller umjesto koga je na gol stao branič Kevin Grosskreutz.

I opet je Salihović pokazao da ima čelične živce, opet je loptu plasirao visoko i pogodio za veliku pobjedu Hoffenheima.      

Bila je to pobjeda kojom je Hoffenheim izborio baraž, potom i opstanak u Bundesligi u dvomeču s Kaiserslauternom. A svi pamte koliko je Sejad Salihović bio miran, hrabar i precizan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije