Bayern doveo Sandra Wagnera iz Hoffenheima

AA
Bayern doveo Sandra Wagnera iz Hoffenheima
Minhenski Bayern angažovao je novo pojačanje, a napad aktuelnog prvaka Njemačke pojačao je sada već bivši fudbaler Hoffenheima Sandro Wagner.

Već nekoliko nedjelja očekuje se da 30-godišnji napadač, koji je karijeru počeo u Bayernu, realizuje povratak u klub svoje mladosti, a danas se Wagner i zvanično vratio u Minhen. 

Očekuje se da će Wagner po dolasku u Bayern rasteretiti prvo rješenje u napadu, Poljaka Roberta Lewandowskog, koji je prošlog mjeseca javno izrazio nadu da će klub proširiti konkurenciju u timu, kako bi mogao malo odmoriti.

“Bilo bi mi olakšanje kada bih igrao 15 ili 20 minuta manje po utakmici. Onda bih ima više energije za sljedeću utakmicu i veću vjerovatnoću da ostanete fizički spremni, ali i minimalizirati rizik od povrede“, kazao je tada Lewandowski za njemačke medije.

Kao jedna od opcija za napada Bayerna dugo je spominjan i bh. reprezentativac Vedad Ibišević, trenutno kapiten berlinske Herthe. No, dolaskom Wagnera šanse da Ibišević obuće dres velikana iz Minhena biće znatno smanjene.

Nakon 17 odigranih kola u Bundesligi klub iz Bavarije drži vrh tabele sa 41 bodom, čak 11 više od drugoplasiranog Schalkea 04.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije