Savršen oproštaj: Vela pogodio u 90. minuti i oprostio se od San Sebastiana

Radiosarajevo.ba
Savršen oproštaj: Vela pogodio u 90. minuti i oprostio se od San Sebastiana
Los Angeles Galaxy dobio je gradskog rivala u MLS-u, a od naredne godine u najjačoj američkoj fudbalskoj ligi gledat ćemo duel Galaxja i novoosnovanog kluba iz Kalifornije.

Meksički fudbaler Carlos Vela sinoć je odigrao svoju posljednju utakmicu u San Sebastianu. Dres Real Sociedada nosio je šest godina, a od naredne godine igrat će upravo u novoosnovanom klubu iz Los Angelesa.

Real Sociedad sinoć je nakon serije loših rezultata na svojoj Anoeti slavio protiv Seville rezultatom 3:1. Carlos Vela u igru je ušao u 78. minuti, a nakon sjajne asistencije Iniga Martineza u 90. minuti posljednji put zatresao je mrežu na Anoeti u dresu Real Sociedada. Bio je to oproštaj za pamćenje Meksikanca.

"Ovo je poseban klub, kao porodica i to nikada neću zaboraviti. Teško je osvajati trofeje u ligi u kojoj igraju Real i Barcelona, ali uskoro ćemo uspjeti i mi u tome, a ja ću podržati klub u namjeri da to ostvari. Ovdje sam upoznao suprugu i dobio kćerku. Napuštam Real Sociedad, ali dio mene će uvijek ostati u San Sebastianu", rekao je Carlos Vela nakon oproštaja od dresa Real Sociedada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije